Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 22.02.2018

  DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA NIŠ OBIŠAO ZDRAVSTVENE STANICE -AMBULANTE U GO PALILULA

  Direktor Doma zdravlja Niš, prof. dr Milorad Jerkan, sa saradnicima, obišao je 22.februara tri zdravstvene ambulante-stanice u Gradskoj opštini Palilula, u selu Čokot, naselju „9.Maj“ Novo selo i u naselju „Milka Protić“. Razlog obilaska ambulanti na terenu je redovna provera kvaliteta stručnog rada, zadovoljstva pacijenata i zaposlenih, kao i sagledavanje uslova rada.

  U Zdravstvenoj ambulanti „Čokot“ sagledan je rad i potrebe ove seoske zdravstvene ambulante kao i zdravstvene potrebe meštana ovog sela koji su posetili zdravstvenu ambulantu i razgovarali sa direktorom. Ka ovoj zdravstvenoj ambulanti gravitira oko 1.400 stanovnika (po Popisu iz 2011. godine). U Zdravstvena ambulanta „Čokot“ radi tim , lekar – sestra iz Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom i pružaju usluge za 800 opredeljenih korisnika.

  Zdravstvena stanica „Novo Selo“ u naselju „9.maj“ je jedna od većih na teritoriji Gradske opštine Palilula ka kojoj gravitira oko 8.500 stanovnika (po Popisu iz 2011. godine). U ovoj zdravstvenoj stanici radi Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, Služba za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece, Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu, Polivalentno patronažna služba i Služba za laboratorijsku dijagnostiku. Zdravstveni radnici pružaju usluge i brinu o zdravlju preko 5.500 opredeljenih korisnika. Pacijenti koji su bili prisutni u zdravstvenoj stanici u razgovoru sa direktorom Doma zdravlja Niš istakli su svoje zadovoljstvo ljubaznošću i profesionalnim radom medicinskog osoblja Doma zdravlja Niš.

  I Zdravstvena ambulanta „Milka Protić“ nalazi se na teritorije Gradske opštine „Palilula“ ka kojoj gravitira oko 792 stanovnika (po Popisu iz 2011. godine). U ovoj zdravstvenoj ambulanti radi tim lekar – sestra iz Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih, dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom i pružaju usluge za 220 opredeljenih korisnika. Zaposleni u ovoj zdravstvenoj ambulanti kao i pacijenti koji su bili prisutni u trenutku obilaska, istakli su svoje zadovoljstvo radom ali i izneli predloge za unapređenje kvaliteta rada.(D.V)