Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 05.10.2017

  NAŠA POSTIGNUĆA – ŠKOLA NAM JE DRUGA KUĆA!

  NAŠA POSTIGNUĆA-ŠKOLA NAM JE DRUGA KUĆA!

  Osnovna škola “Sreten Mladenović Mika” koja se nalazi na teritoriji gradske opštine Palilula, u okviru „dečje nedelje“, obeležila je Dan škole. Ovim povodom, delegacija opštine Palilula obišla je učenike i nastavnike škole. Ivica Stojanović, član Veća Gradske opštine Palilula, čestitao je ovu godišnjicu nastavnicima i učenicima.

  „Želim da ovim povodom istaknem dobru saradnju našeg opštinskog rukovodstva sa rukovodstvom škole, i da vam poželim prosperitet i uspeh u budućem radu, istakao je većnik Stojanović. Godišnjice su i povod da odamo priznanje pojedincima za ostvarene rezultate u obrazovanju i duštvenim aktivnostima u protekloj godini i skrenemo pažnju javnosti na njihov uspeh. Opština Palilula, u svom kalendaru, promoviše najuspešnije učenike i iz vaše škole. Tu smo svake godine da pozdravimo i polazak prvaka.

  Škola “Sreten Mladenović Mika” nosi naziv po učesniku narodnooslobodilačke borbe i narodnom heroju Jugoslavije Sretenu Mladenoviću. Osnovana 1982.godine i raspolaže sa 3 specijalizovane učionice, 8 kabineta, fiskulturnom salom, sportskim terenima i ostalim pratećim prostorijama. Nastavu pohađa oko 380 učenika. Strani jezici koji se uče u školi su engleski i italijanski jezik.(D.V)