Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 25.04.2018

  OTVOREN NOVI PROIZVODNI POGOD KOMPANIJE „LEONI“ U NIŠU

  OTVOREN NOVI PROIZVODNI POGOD KOMPANIJE „LEONI“ U NIŠU

  Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je 25.aprila otvaranju novog proizvodnog pogona nemačke kompanije „Leoni“ u Nišu. „Mnogo smo fabrika doveli, ali mora da ih bude još više“, istakao je predsednik Srbije i poručio da za Nišavski, Pirotski, Toplički, Jablanički i Pčinjski okrug mora još mnogo toga da se uradi.

  „Vi ste ti koji ste svojim izborom omogućili Srbiji da ide napred, Nišu da ide napred“, rekao je predsednik Vučić i naglasio da je samo zahvaljujući ljudima, njihovom radu, naporima i strpljenju, Niš danas grad budućnosti. Predsednik Vučić se u fabrici sastao sa rukovodstvom „Leonija“, a zatim obišao pogon i razgovarao sa zaposlenima. „Leoni je doneo predanost, znanje i sve ono što je Srbija počela da primenjuje. Sva veličina potrebna za dalji napredak nalazi se u nama i moramo da je aktiviramo i da nastavimo da radimo na način koji će zadiviti svakoga“, poručio je tom prilikom predsednik Vučić. Novi pogon fabrike „Leoni“ ima oko 20.000 kvadrata, u njega je uloženo oko 22 miliona evra i trebalo bi da obezbedi posao za 1.125 radnika.

  „Leoni“ je samo u prošloj godini imao prihod od 4,9 milijardi evra od prodaje, dok je u Srbiji u 2017. ostvario izvoz u vrednosti od 145 miliona evra i nalazi se na listi 10 najvećih izvoznika u Srbiji za proteklu godinu. Vrednost dosadašnjih investicija u Srbiji ove kompanije iznosi 75 miliona evra, a do sada su zaposlili više od 6.000 radnika u našoj zemlji. Kada sledeće godine završe izgradnju nove fabrike u Kraljevu, „Leoni“ će postati najveći poslodavac u Srbiji, sa više od 11.000 zaposlenih. „Danas vidite kako se ono što smo obećali ostvaruje“, izjavio je predsednik Vučić prilikom obilaska novog proizvodnog pogona. (Fotografije Dragan Vidojković, EKOpolis)

  RTV Belami-Otvoren novi pogon fabrike Leoni