Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 05.12.2017

  RASPRAVA O STRATEGIJI BEZBEDNOSTI U OPŠTINI PALILULA

  RASPRAVA O STRATEGIJI BEZBEDNOSTI U OPŠTINI PALILULA

  Gradska opština Palilula bila je domaćin javne rasprave (5.novembra) o nacrtu Strategije bezbednosti grada Niša 2017-2020. O ovom značajnom strateškom dokumentu, sa predstavnicima Saveta građana, obrazovnih ustanova, organizacija civilnog društva, u sali Niškog kulturnog centra, razgovarali su gradonačelnik grada Niša Darko Bulatović i predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale.

  U veoma otvorenom i sadržajnom razgovoru ukazano je na brojne probleme koji su prisutni u naseljima opštine Palilua ali i o mogućnostima rešavanja i planovima Grada koji proističu iz ovog strateškog dokumenta, a imaju veze sa unapređenjem svih aspekata bezbednosti u gradu. Savet za bezbednost Grada Niša – radne grupe Saveta, uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji sačinio je nacrt Strategije bezbednosti za period 2017-2020.

  O ovom dokumentu organizovane su rasprave u svim opštinama a zainteresovani građani mogu slati svoje predloge i sugestije putem elektronske pošte – na sledeću adresu, savet.bezbednost@gu.ni.rs do 10.decembra. Druga javna rasprava o nacrtu Strategije bezbednosti grada Niša 2017-2020. u Gradskoj opštini Palilula biće organizovana 11.decembra u18:00 časova u sali Niškog kulturnog centra. (D.Vidojkovoić, EKOpolis)