Gradska opstina Palilula

 • OBJAVLJENO 15.10.2021

  O OČUVANJU MENTALNOG ZDRAVLJA U USLOVIMA KOVID PANDEMIJE

  O OČUVANJU MENTALNOG ZDRAVLJA U USLOVIMA KOVID PANDEMIJE

  Kancelarija za mlade Gradske opštine Palilula organizovala je proteklog vikenda, u sali Niškog kulturnog centra, još jednu tribinu.

  O očuvanju mentalnog zdravlja u kriznim situacijama sa posebnim osvrtom na kovid govorila je dr Jovana Živić, psihijatar, šef odseka za neuroze i granična stanja i koordinator Kovid bolnice Leskovac, Opšte bolnice u Leskovcu.

  Uz Emiliju Jovanovski, organizatora tribine, ovom događaju koji je okupio zainteresovane građane prisustvovali su i dali veliku podršku, predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković i član opštinskog Veća prof.dr Jovan Živić.

  „Kad kažemo zdravlje, uglavnom mislimo na fizičko, telesno zdravlje. Zanemarujemo njegov bitan deo – mentalni. Kao što telo treba zdravo hraniti, razvijati, odmarati, negovati tako i psihu treba hraniti, razvijati, lečiti. Mentalno zdravlje je stanje blagostanja u kome osoba ostvaruje ili koristi svoje sposobnosti i potencijale, može da se nosi sa stresorima svakodnevnog života, radi produktivno i ostvaruje doprinos društvu, istakla ke u svojoj prezentciji dr Jovana Živić, psihijatar

  Zaštita i očuvanje mentalnog zdravlja obuhvataju sve mere i aktivnosti usmerene na uspostavljanje i održanje psihičkog blagostanja. Te mere su vezane za promociju i unapređenje mentalnog zdravlja, kao i prevenciju koja obuhvata rano prepoznavanje, lečenje i rehabilitaciju poremećaja ponašanja i duševnih/mentalnih poremećaja. @drjoxy_zivic

  Zajedničkim snagama do istog cilja! (D.Vidojković)