Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 29.12.2015

  AKTIVNOST NIŠKE GRADSKE OPŠTINE PALILULA ZAPAŽENA I U REGIONU

  AKTIVNOST NIŠKE GRADSKE OPŠTINE PALILULA ZAPAŽENA I U REGIONU

  U Media&reform centru Niš, Gradska opština Palilula održala je godišnju konferenciju za novinare. «Na kraju smo 2015.godine koja će u Gradskoj opštini Palilula biti zabeležena kao godina intezivnih projektnih aktivnosti, susedske- saradnje sa opštinama u regionu, po brojnim socio-humanitarnim aktivnostima, podršci deci sa smetnjama u razvoju i decu sa teškim oboljenjima, osmišljavanju nove prakse zdravstvene zaštite ugroženih kategorija stanovništva (starih, na selu, žena, dece.), saniranju posledica poplava i klizišta, novim investicijama, po unapređenju rada opštinske Uprave i usvojenim visokim standardima pružanja usluga građanima-izjavio je Boban Džunić, predsednik opštine Palilula predstavnicima medija. Akcioni plan i Strategija razvoja opštine Palilula do 2016. godine, po rečima Džunića bili su vodilja rada rukovodstva ove teritorijalne organizacije grada Niša. Sa novim Planom za 2016.godinu u ovoj opštini, nastaviće sa još intezivnijim radom.

  „Mi smo prepoznali „Prekograničnu saradnju“ Evropske Unije kao mogućnost ka unapređenju veza između lokalnih zajednica i jačanju kulturne, socijalne i ekonomske saradnje i promocije svojih potencijala u Regionu, posebno sa Bugarskom. U proteklom periodu opština Palilula je ostvarila partnerstva i projekte sa bugarskim gradovima Svoge, Ćustendil, Bobov dol, Botevgrad a projektom „SPORTSKA ZONA“ ove godine i sa opštinom Berkovica.

  U razgovoru sa novinarima, osim predsednika opštine Bobana Džunića učestvovale su Marija Brajdić, načelnica Uprave GO Palilula i Ivana JOVIĆ, koordinatorka Kancelarije za mlade opštine Palilula. Aktivnosti u opštini bile su transparentne i dostupne građanima putem letopisa-Palilulske novine, opštinskog sajta i društvenih mreža. U protekloj godini, ostvarena je veoma uspešna saradnja opštinskog rukovodstva sa svim medijima, naglasio je predsednik opštine.

  Na ovoj konferenciji predstavljen je opštinski kalendar za 2016.godinu, koji na svojim stranama već osam godina za redom, sadrži fotografije najboljih učenika i studenta obrazovnih ustanova u opštini Palilula. Novinari su upoznati i sa programom organizacije Dočeka Nove 2016. godine „U srcu Palilule“ na Palilulskoj rampi. Ovo druženje otpočećeb 31.decembra projekcijom dokumentarnog filma „Stari Niš-Moj Niš“. Uz Deda mraza, Novogodišnje paketiće mališanima će podeliti oko 21 čas, predsednik opštine Boban Džunić. Za lepo raspoloženje i zabavu u susret Novoj godini zaduženi su glumci Narodnog pozorišta u Nišu Riki i Ivana Nedović, novinar Dragan Žika Stojanović, DEJ JOHNNY, bendovi La Campanella, Prava stvar, Trubači orkestra Saše Krstića. A promociju i degustaciju specijaliteta naše kuhinje, za sve posetioce, organizovaće u okviru manifestacije „Palilulski zlatni kotlić“ članovi Udruženja ugostitelja i turističkih poslenika Niša.(Tekst-foto, D.Vidojković)