• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi

by

ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

Дан српског јединства, слободе и националне заставе државни је празник који се 15. септембра празнује у Републици Србији и Републици Српској. Празник је симболично установљен да се прославља на дан када се обележава Пробој солунског фронта.

by

ПОЧЕТАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ ФАБРИКЕ КРАНОВА „ПАЛФИНГЕР“ У НИШУ

У присуству председника Републике Србије Александра Вучића, министара Владе Републике Србије, аустријског амбасадора и менаџмента аустријске компаније, градоначелнице Ниша и председника Скупштине Града Ниша, привредника, председника Градске општине Палилула у уторак 12.септембра обележен је почетак радова на изградњи фабрике Палфингер у Нишу, у индустријској зони на територији Градске општине Палилула.

by

УДРУЖЕЊЕ СТВАРАЛАЦА НИША И ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА ПОТПИСАЛИ ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ

Градска општина Палилула Ниш, председник Братислав Вучковић и Удружење стваралаца Ниша „Цар Константин“,председник Управног одбора професор мр Новица Ранђеловић, потписали су 1. августа ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ.

by

У КАЛЕНДАРУ ЗА АВГУСТ 2023 НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

Ученици ОШ „СРЕТЕН МЛАДЕНОВИЋ-МИКА” у календару Градске општине Палилула-Ниш за 2023. „ПЕТНАЕСТИ ПУТ за редом, остварили смо идеју да се најбољи ученици школа и студенти факултета, који се школују на територији Градске општине Палилула, нађу на оригиналном општинском Календару за 2023.годину „НАЈБОЉИ МЕЂУ НАЈБОЉИМА, каже Братислав Вучковић, председник општине.

by

УДРУЖЕЊЕ МАКЕДОНАЦА ОБЕЛЕЖИЛО ИЛИНДЕН -ДАН РЕПУБЛИКЕ У НИШУ

Удружење грађана „Вардар“ обележило је у Нишу национални празник „Илинден“, највећи македонски празник који се обележава од Илинденског устанка 1903.године. Обележавању 120 година Илиндена присуствовала је и амбасадорка Северне Македоније у Србији Михаела Веселинов, председник Националног савета македонске националне мањине Борче Величковски, као и представници Нишавског округа и градских општина Пантелеј, Палилула и Медијана.

by

ТРИ ВЕКА НИШКЕ ТВРЂАВЕ

У холу Историјског архива Ниш, 31.јула 2023. отворена је изложба „Три века Нишке тврђаве“, аутора историчара Бобана Јанковића, Игора Ракића и Милутина Милтојевића, коју је уобличила графички дизајнер Милена Зарова.

close