Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 05.08.2016

  DVADESET PALILULACA DALO KRV U AKCIJI «TVOJIH PET MINUTA»

  DVADESET PALILULACA DALO KRV U AKCIJI «TVOJIH PET MINUTA»

  U okviru LETNJE KAMPANJE dobrovoljnog davanja krvi – “Tvojih pet minuta, nečiji ceo život”, Gradska opština Palilula bila je domaćin ove humane akcije. Građani ali i zaposleni u Upravi opštine Palilula podržali su letnju kampanju Zavoda za transfuziju krvi i u prostorijama Niškog kulturnog centra ponudili dragocenu tečnost.

  „Imamo izvanrednu saradnju sa Zavodom za transfuziju krvi u Nišu, istakao je predsednik opštine Palilula Aleksandar Ždrale. Po tradiciji uputili smo poziv dobrovoljnim davaocima krvi da se odazovu i učestvuju u ovoj aktivnosti. Ne samo ja već i veliki broj naših odbornika i zaposlenih u opštini Palilula odazvao se pozivu što me posebno raduje. Ovom akcijom, u kojoj je više od dvadeset osoba dalo krv, želimo da pređemo sa reči na dela i da ličnim primerom pokažemo kako se može pomoći građanima da očuvaju svoje zdravlje a ugroženima spasimo život”, naglasio je predsednik opštine Palilula Aleksandar Ždrale.

  Mi koji obavljamo odgovorne dužnosti ličnim učešćem dajemo primer svim građanima da se ne zaboravi na solidarnost i humanost izjavila je predsednica Skupštine Adriana Anastasov. Ovaj gest je jedno humano delo jer time pomažemo drugim ljudima u nevolji, kojima je krv preko potrebna. Osim humanosti, lekari kažu da je davanje krvi dobro i za sam organizam, zato podsećaju da nikada nije kasno da se postane dobrovoljni davalac. Sigurna sam da ćemo i u budućnosti nastaviti da pomažemo ove akcije Zavoda”

  Iako zaliha krvi nikad nije previše, u toku leta one se obično više troše nego što se dopunjuju. Zato je veliki odaziv na dobrovoljnim akcijama za lekare Zavoda za transfuziju dobra vest. “Imamo manji broj davalaca zbog godišnjih odmora a prošle nedelje smo imali situaciju da je priliv pacijenata u Klinički centar Niš bio jako veliki”, kaže dr Predrag Đorđević iz Zavoda za transfuziju krvi.

  Zavoda za transfuziju krvi u Nišu prima dobrovoljne davaoce od 18 do 65 godina starosti, svakog radnog dana od 08 do 19 sati, a subotom od 08 do 14 sati. Akcija “Tvojih 5 minuta” u opštini Palilula, u ovom ciklusu, dala je dobre rezultate. D.Vidojković, EKOpolis, fotografije