Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 01.04.2016

  FESTIVAL „NAUK NIJE BAUK“-PROMOCIJA NAUČNOISTRAŽIVAČKIH STANDARDA I POTENCIJALA MLADIH

  FESTIVAL „NAUK NIJE BAUK“-PROMOCIJA NAUČNOISTRAŽIVAČKIH STANDARDA I POTENCIJALA MLADIH

  Gimnazija „Svetozar Marković“ u saradnji sa Elektronskim fakultetom Univerziteta u Nišu i podršku opštine Palilula, po osmi put organizovala je 01. i 02.aprila, Festival „Nauk nije bauk“. Učesnike i organizatore ove značajne manifestacije u regionu južne i jugoistočne Srbije, koja podržava i afirmiše najviše naučnoistraživačke standarde i akademske vrednosti među mladima, pozdravio je i Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula.

  Ponosni smo što na teritoriji opštine Palilula, veoma uspešno radi Gimnazija „Svetozar Marković“. Veoma cenimo rad i napor nastavničkog kolektiva gimnazije u obrazovanju učenika i afirmaciji talentovanih đaka- naglasio je predsednik Džunić. Opština Palilula ostvaruje veoma dobru saradnju sa menadžmentom škole, pomažemo u ostvarivanju određenih aktivnosti, pratimo i promovišemo rezultate najuspešnijih učenika i njihovih profesora. Ova obrazovna ustanova, pravi je rasadnik talentovanih učenika, u oblasti prirodnih i društvenih nauka, koji po svojim rezultatima nisu samo zapaženi na nacionalnom nivou već i širom sveta. Po tradiciji najbolje smo predstavili i ove godine na našem opštinskom kalendaru za 2016.godinu

  Sagledavajući protekle aktivnosti i rezultate naših mladih matematičara, informatičara, fizičara, koji su od posebnog interesa za našu zemlju, za naš grad, predložili smo i podržali inicijativu, da se Gimnazija „Svetozar Marković“ proglasi školom od nacionalnog značaja.

  Direktor Gimnazije „Svetozar Marković dr Marijan Mišić, ističe značaj popularizacije nauke među mladima i ulogu koju je proteklih godina ostvario festival „Nauk nije bauk“. Saradnja sa opštinom, gradom je veoma značajna. Važno je da naše rezultate prepozna i podrži Ministarstvo prosvete

  Kancelarije za mlade opštine Palilula sa učenicima gimnazije sarađivala je i sarađuje na projektima kao što su „Živeti zeleno“, rad sa volonterima, podrška socijalno-ugroženom stanovništvu opštine „Nove tehnologije i volonterizam“, „Sportska zona“, Festival nauke „Nauk nije bauk“. Zahvaljujući saradnji učenika i profesora gimnazije Svetozar Marković sa kolegama u Francuskoj, Gradska opština Palilula i Opština Dulen potpisali su protokol o saradnji. (D.Vidojković)