Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 08.06.2018

  HUMANI FUDBALSKI VETERANI – HRANU I GARDEROBU DOBILO 15 SIROMAŠNIH PORODICA

  HUMANI FUDBALSKI VETERANI - HRANU I GARDEROBU DOBILO 15 SIROMAŠNIH PORODICA

  Pakete sa prehrambenim namirnicama i garderobom koji su prikupljeni na humanitarnom fudbalskom meču između veterana FK Palilulac iz Niša i FK Palilulac iz Beograda, na terenu ŽFK „Mašinac“ dobilo je 15 najugroženijih porodica iz Niša.

  Humanitarna akcija organizovana je prošlog vikedna (3.juna) u sklopu obeležavanja tradicionalne manifestacije “Palilulsko veče” a podržala je opština Palilula. Deo prikupljene pomoći, donirala su preduzeća i ugostiteljski objekti a deo su doneli sami građani, kao ulaznicu za humanitarni meč. Direktor Centra za socijalni rad u Nišu Zoran Jović kaže da najugroženije porodice kojima je pomoć podeljena izabrane po stručnim kriterijumima ove ustanove.

  „Imali smo zakazan revijalni meč između veterana dva kluba pa smo rešili da bude humanitarnog karaktera kako bi smo pomogli najugroženijim Nišlijama. Ovo nije velika pomoć, ali sam siguran da im i to znači. Ako bi se na ovaj način organizovali i drugi klubovi, organizacije i sekcije, moglo bi de se sakupi mnogo više pomoći za socijalno ugrožene sugrađane, kazao je jedan od veterana i legendi niškog fudbala Miodrag Stoiljković. Goran Stevanović, veteran FK Mašinac, kaže da je sakupljeno oko dve tone hrane i garderobe i da se nada da će i ubuduće biti ovakvih akcija sa opštinom Palilula sa kojim su uspostavili odličnu saradnju. Načelnica opštinske uprave opštine Palilula Marija Brajdić kaže da su kao lokalna samouprava samo spojili ljude dobe volje od kojih je potekla ova humanitarna inicijativa.

  „Postali smo primer dobre prakse kako lokalna samouprava može da sarađuje i sa udruženjima građana, privrednim udruženjima i sporskim sektorom. Pokazali smo humanist na taj način i pokušali da onima koji imaju mnogo manje od nas pomognemo na ovaj način, rekla je Brajdićeva. „Živim od socijalne pomoći sa osmoro dece pa nam ova pomoć puno znači, kaže Dobruna Ćerimović, jedna od Nišlijki koje su dobile pomoć.
  (BLIC, B.Janačković, 08.06.2018. Fotografije,Dragan Vidojković, EKOpolis)