POLETARACI I PČELICE "POZDRAVILI" DOLAZAK PROLEĆA
U SPECIJALNOJ ŠKOLI „BUBANJ“ ODRŽANA MEĐUNARODNA NAUČNO-PRAKTIČNA KONFERENCIJA
OVOGODIŠNJA KAMPANJA-"VODE I OTPADNE VODE"

POLETARACI I PČELICE "POZDRAVILI" DOLAZAK PROLEĆA
25.03.2017

ПОЛЕТАРАЦИ И ПЧЕЛИЦЕ "ПОЗДРАВИЛИ" ДОЛАЗАК ПРОЛЕЋА

Oko 250 poletaraca i pčelica sa svojim vođama, iz osam odreda izviđača Grada Niša, okupili su se u Spomen parku "Bubanj" na tradicionalnoj akciji "LJubičice, lepo ti je lice".

 

U SPECIJALNOJ ŠKOLI „BUBANJ“ ODRŽANA MEĐUNARODNA NAUČNO-PRAKTIČNA KONFERENCIJA
24.03.2017

У СПЕЦИЈАЛНОЈ ШКОЛИ „БУБАЊ“ ОДРЖАНА МЕЂУНАРОДНА НАУЧНО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА

Više od 300 učesnika Međunarodne naučno-praktične konferencije, koja je održana u Specijalnoj školi sa domom učenika „Bubanj“ u Nišu, razmenilo je iskustva i znanja, sa akcentom, na oštećenje sluha kod mališana i na njihov disharmonični razvoj.

 

OVOGODIŠNJA KAMPANJA-"VODE I OTPADNE VODE"
22.03.2017

ОВОГОДИШЊА КАМПАЊА-"ВОДЕ И ОТПАДНЕ ВОДЕ"

Institut za javno zdravlje Niš, u svojstvu koordinatora aktivnosti u Nišavskom i Topličkom okrugu, u saradnji sa Specijalnom školom sa domom učenika „Bubanj“ i Gradskom opštinom Palilula, obeležili su Svetski dan vode, manifestacijom koja je  održana u prostorijama Specijalne škole Bubanj. Ovogodišpnja poruka OUN koju ističu u svetu, odnosi se na smanjenje produkcije i povećanje ponovne upotrebe otpadnih voda.

  

REŠAVAJU SE INFRASTRUKTURNI I KOMUNALNI PROBLEMI U PALILULI
21.03.2017

РЕШАВАЈУ СЕ ИНФРАСТРУКТУРНИ И КОМУНАЛНИ ПРОБЛЕМИ У ПАЛИЛУЛИ

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale i zamenik predsednika Nikola Božić sa članovima Saveta građana Donjeg Međurova, obišli su lokacije u ovom selu, u ulicama „Maršala Tita“ i „Vojislava Ilića“, gde su otpočeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže.

 

ALEKSANDAR ŽDRALE GOST RADIO GLAS-A EPARHIJE NIŠKE
16.03.2017

АЛЕКСАНДАР ЖДРАЛЕ ГОСТ РАДИО ГЛАС-А ЕПАРХИЈЕ НИШКЕ

Gradska opština Palilula jedna je od šest najsiromašnijih naselja u Srbiji, ima brojne komunalne probleme ali i viziju kako da ova gradska opština nađe rešenja za prevazilaženje stanja.

  

SA GRAĐANIMA NASELJA “9.MAJ” RAZGOVARALI ČELNICI GRADA I OPŠTINE PALILULA
16.03.2017

СА ГРАЂАНИМА НАСЕЉА “9.МАЈ” РАЗГОВАРАЛИ ЧЕЛНИЦИ ГРАДА И ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

Gradonačelnik grada Niša Darko Bulatović sa predsednikom Gradske opštine Palilula Aleksandom Ždraletom i zamenikom predsednika opštine Palilula Nikolom Božićem, obišli su stanovnike “Naselja 9.Maj”(Novo Selo).

ŠKOLA „BRANKO RADIČEVIĆ“ U GABROVCU OBELEŽILA 139.GODIŠNJICU RADA
15.03.2017

ШКОЛА „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“ У ГАБРОВЦУ ОБЕЛЕЖИЛА 139.ГОДИШЊИЦУ РАДА

Osnovna škola „Branko Radičević“ u Gabrovcu obeležila je 139.godišnjicu postojanja i uspešnog rada. Ova obrazovna ustanova jedna je od najstarijih škola u Nišavskom okrugu.

SUSRET SA STANOVNICIMA LALINCA
15.03.2017

СУСРЕТ СА СТАНОВНИЦИМА ЛАЛИНЦА

U organizaciji saveta građana sela Lalinac organizovan je razgovor stanovnika ovog sela sa gradonačelnikom Grada Niša Darkom Bulatovićem i predsednikom Gradske opštine Palilula Aleksandrom Ždraletom.

DEPONIJA UMESTO BAGREMARA
13.03.2017

ДЕПОНИЈА УМЕСТО БАГРЕМАРА

Ulica Miloša Đurića na Bubnju, dva kilometra od centra grada i dalje bez kanalizacije i asfalta. Stanovnici te ulice žale se i na bagremar, koji je zbog neodržavanja i bacanja đubreta, postao još jedna divlja deponija.

IZMENA STATUTA, PLANOVI I PROGRAMI RAZVOJA
9.03.2017

ИЗМЕНА СТАТУТА, ПЛАНОВИ И ПРОГРАМИ РАЗВОЈА

Šesta redovna sednica Skupština Gradske opštine Palilula, kojom je predsedavala Adriana Anastasov, održana je 9.marta u sali Niškog kulturnog centra.

ČESTITKA PREDSEDNIKA POVODOM 8.MARTA
8.03.2017

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ПОВОДОМ 8.МАРТА

U svetu se 8.mart obeležava kao Međunarodni dan dostignuća žena u borbi za ravnopravnost u svim oblastima života. Bez podizanja svesti o ulozi žene i njihovoj ravnopravnosti u društvu teško je i zamisliti napredak na tom području zaštite ljudskih prava.