OBELEŽENA SLAVA „SABOR SRPSKIH SVETITELJA"
EKIPE ” PRIBLIŽIMO SE PACIJENTIMA” U SELU KRUŠCE
ZA „TROJKE“ IZ KRUŠCA RANČEVI I ŠKOLSKI PRIBOR
 

OBELEŽENA SLAVA „SABOR SRPSKIH SVETITELJA"
10.09.2017

ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА „САБОР СРПСКИХ СВЕТИТЕЉА"

Gradska opština Palilula, obeležila je 10.septembra, u prostorijama NKC-a, svoju slavu “Sabor srpskih svetitelja”. Nakon pozdravne reči predsednika opštine Aleksandra Ždraleta, Episkop niški g. Arsenije obavio je tradicionalni obred „rezanja slavskog kolača“. Domaćin ovogodišnje slave bio je Zlatko Šemić.

 

EKIPE ” PRIBLIŽIMO SE PACIJENTIMA” U SELU KRUŠCE
10.09.2017

ЕКИПЕ ” ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА” У СЕЛУ КРУШЦЕ

Dana 10.09.2017.god u okviru akcije " Približimo se pacijentima", ekipe Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih Doma zdravlja Niš obišle su meštane sela Krušce u Gradskoj opštini Palilula.

 

ZA „TROJKE“ IZ KRUŠCA RANČEVI I ŠKOLSKI PRIBOR
5.09.2017

ЗА „ТРОЈКЕ“ ИЗ КРУШЦА РАНЧЕВИ И ШКОЛСКИ ПРИБОР

Povodom početka nove školske godine u Gradskoj opštini Palilula nisu zaboravili „trojke“ iz sela Krušce. Jelena Stojanović je u ime predsednika opštine Palilula, uručila Sanji Miljković, majci devojčica, tri školska ranca „Beneton“ i osnovni školski pribor.

 

EKIPA ” PRIBLIŽIMO SE PACIJENTIMA” U SELU BUBANJ
3.09.2017

ЕКИПA ” ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА” У СЕЛУ БУБАЊ

Dana 03.09.2017.god u okviru akcije " Približimo se pacijentima", ekipe Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih Doma zdravlja Niš obišle su meštane sela Bubanj. Tom prilikom obavljeno je 14 pregleda u kućnim uslovima.

 

13.“URBAN FEST“, 3.SEPTEMBRA GOSTUJE U OPŠTINI PALILULA
3.09.2017

13.“УРБАН ФЕСТ“, 3.СЕПТЕМБРА ГОСТУЈЕ У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА

Studentski kulturni centar Niš organizuje 1. do 5.septembra 13. Međunarodni festival studentskih pozorišnih scena „URBAN FEST“. Ovaj niški festival je internacionalni revijalni festival studentskih pozorišta koji ima za cilj afirmaciju alternativne pozorišne scene i prezentaciju pozorišnog stvaralaštva u regionu.

 

PREDSEDNIK OPŠTINE SA SARADNICIMA OBIŠAO PRVAKE
1.09.2017

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СА САРАДНИЦИМА ОБИШАО ПРВАКЕ

Početak nove školske godine u Gradskoj opštini Palilula, po tradiciji, obeležen je svečano. U sedam osnovnih i dve specijalne škole, koje su ove školske godine na Paliluli upisale oko 550 prvaka, dobrodošlicu svojim drugarima, prigodnim programom, poželeli su učenici starijih razreda i direktori škola.

 

POČELA AKCIJA ”PRIBLIŽIMO SE PACIJENTIMA” U PASI POLJANI
27.08.2017

ПОЧЕЛА АКЦИЈА ”ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА” У ПАСИ ПОЉАНИ

U okviru akcije "Približimo se pacijentima", koju Dom zdravlja Niš ostvaruje u saradnji sa Gradskom opštinom Palilula, u nedelju 27.08.2017. godine  ekipe Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih obišle su meštane sela Pasi Poljana.

ZASTAVA PALILULE NA MON BLANU
22.08.2017

ЗАСТАВА ПАЛИЛУЛЕ НА МОН БЛАНУ

Nišlijke Ana Palamarević i Dušica Živković, članice Planinarskog društva "Vidlič", ispod svojih gojzerica ostavile su Olimp, Triglav, Musalu, Đeravicu, Peninaske Alpe, Karpate. A ovog leta osvojile su i Mon Blan, krov Zapadne Evrope.

 

ULAZ U NOVO SELO, OKO  NADVOŽNJAKA , OČIŠĆEN
22.08.2017

УЛАЗ У НОВО СЕЛО, ОКО  НАДВОЖЊАКА , ОЧИШЋЕН

Kanal za odvod atmosverske vode, ispod nadvožnjaka, na ulazu u naselje "9.Maj" (Novo selo), je konačno očišćen. Na inicijativu Gradske opštine Palilula i Saveta građana i razumevanje rukovodstva grada, radnici JKP Naisus i JKP Mediana uklonili su otpad i šiblje sa ove površine.

 

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA NIŠA
22.08.2017

СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА НИША

U Nišu će biti promenjena odluka o određivanju vrste zemljišta za utvrđivanje poreza na imovinu, što će smanjiti višestruko uvećana poreska rešenja, kakva su stigla na adrese više hiljada Nišlija.

 

GABROVAC: SUSRET SA GRAĐANIMA
21.08.2017

ГАБРОВАЦ: СУСРЕТ СА ГРАЂАНИМА

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale, predstavnici Saveta građana, razgovarali su sa meštanima sela Gabrovaca, Berbatova i Vukmanova, sagledavajući probleme nastale uvećanjem računa za porez u 2017. za poljoprivredno zemljište.