Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 06.04.2016

  JAVNIM – PRIVATNIM PARTNERSTVOM DO PIJACE

  JAVNIM - PRIVATNIM PARTNERSTVOM DO PIJACE

  U naselju Deveti maj, u Gradskoj opštini Palilula, za mesec dana počeće sa radom nova pijaca. Biće to 13.tržnica u Nišu, sa 30 tezgi – 20 poljoprivrednih i 10 robnih, saopšteno je na konferenciji za novinare koja je održana u opštini Palilula povodom potpisivanja ugovora o javnom privatnom partnestvu između Ljubiše Kostića i JKP Tržnica, uz medijaciju Bobana Džunića, predsednika Gradske opštine Palilula.

  Zahvalan sam direkotoru Tržnice i gospodinu Ljubiši Kostiću na razumevanju da se ova ideja konačno ostvari. Radi se o javno privatnom partnerstvu, dakle o jednoj parceli koja je u vlasništvu Ljubiše Kostića, koju će JKP Tržnica urediti i opremiti pijačnim tezgama. Do sada smo u Novom Selu imali pijacu na otvorenom, na okretnici autobuske linije. Građani nisu bili sigurni u higijensku ispravnost i kvalitet robe koja je pored samog puta, na ulici. Kada bude završena nova pijaca, ljudi koji imaju tezge za izlaganje pijačne robe moćiće bezbedno i na kvalitetan način da posluju – izjavio je predsednik Džunić.

  Ono što sam obećao svojim sugrađanima u Novom Selu, odnosno u 9. maju ja sam to i ispunio-naglasio je predsednik opštine Palilula Boban Džunić, u susretu sa novinarima prilikom potpisivanja ugovora o javno privatnom partnerstvu.

  Ovo je jedan vrlo značajan dan i za Grad Niš i za opštinu Palilula. Zahvaljujući sporazumu JKP Tržnica sa opštinom Palilula iz 2014.godine mi uspešno ostvarujemo saradnju sa opštinom na unapređenju pružanja pijačnih usluga građanima – naglasio je direktor Tržnice Radovan Milojević. Biće ovo jedna urbana pijaca, u prvoj fazi otvorena, a kasnije ćemo obezbediti sredstva da bude zatvorenog tipa.

  Vrednost radova na ovom infrastrukturalnom projektu u naselju „9.maj“ biće oko 4 miliona, u završetku druge faze preko 5 miliona dinara. (d.Vidojković)