Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 24.08.2016

  KAKO UNAPREDITI PIJAČNE USLUGE U OPŠTINI PALILULA?

  KAKO UNAPREDITI PIJAČNE USLUGE U OPŠTINI PALILULA?

  Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale, u prisustvu načelnice opštinske Uprave GO Palilula Marije Brajdić i sekretara Skupštine opštine Slobodanke Đorđević Mladenović, razgovarao je sa direktorom JP Tržnica Niš Radovanom Milojevićem o pijačnim uslugama na teritoriji opštine. Ovim povodom oni su obišli i pijacu „Bubanj“.

  Poboljšanje kvaliteta pijačnih usluga i podsticaj razvoju i unapređenju proizvodnje zdrave hrane i poljoprivrede u našoj opštini, jedan je od strateških ciljeva razvoja koji je sadržan u Akcionom programu razvoja opštine Palilula, istakao je Aleksandar Ždrale, predsednik Gradske opštine Palilula u razgovoru sa Radovanom Milojevićem, direktorom JKP „Tržnica“ Niš. Zato je opština Palilula zainteresovana da u ovoj oblasti sagleda postojeće stanje i u saradnji sa Tržnicom unapredi ovu delatnost. U razgovoru su učestvovale i načelnica opštinske Uprave Marije Brajdić i sekretar Skupštine opštine Slobodanka Đorđević Mladenović. Ovim povodom učesnici razgovora obišli su i pijacu „Bubanj“.

  Na teritoriji opštine Palilula pre četiri godine opremljena je i rekonstruisana pijaca na Palilulskoj rampi, koja je danas jedan moderan pijačni prostor. Mešovita pijaca “Bubanj” je drugi pijačni prostor koji uspešno radi na teritoriji opštine Palilula. Po rečima Aleksandra Ždraleta, predsednika Gradske opštine Palilula „u prvoj polovini ove godine otvorena je mini pijaca u naselju Delijski vis. Zalaganjem i upornošću rukovodstva opštine ubrzo je otvorena i pijaca u naselju Deveti maj. Ovim su ispunjeni zahtevi naših stanovnika, koji su u okviru Saveta građana istakli potrebe u naseljima. Mi želimo da se ova saradnja sa Tržnicom uspešno nastavi, da se sagleda obim i kvalitet pijačnih uluga u našoj opštini i obezbede uslovi za nove investicije, inovacije i proširenje ponude pijačnih usluga.

  Zahvaljujući sporazumu JKP Tržnica sa opštinom Palilula iz 2014.godine i potpisanom ugovoru o javno privatnom partnerstvu aprila meseca ove godine, ističe direktor Tržnice Radovan Milojević, mi uspešno ostvarujemo saradnju sa opštinom Palilula na unapređenju pružanja pijačnih usluga građanima. Na otvaranju nove pijace u naselju 9.maj (Novo Selo) direktor Tržnice je naglasio da je to 13.tržnica u Nišu, koja će raditi sa 30 tezgi – 20 poljoprivrednih i 10 robnih.(D.Vidojković, EKOpolis, foto)