Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 13.12.2017

  KROV NAD GLAVOM ZA PORODICE SA KLIZIŠTA U MRAMORU I SOCIJALNO UGROŽENE

  KROV NAD GLAVOM ZA PORODICE SA KLIZIŠTA U MRAMORU I SOCIJALNO UGROŽENE

  Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof.dr Zorana Mihajlović i gradonačelnik Niša Darko Bulatović uručili su ključeve stanova za 33 porodice u Nišu, izgrađenih u okviru programa gradnje socijalnih stanova koje sufinansira država preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Ovom svečanom činu prisustvovao je i predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale, sa čije teritorije je i 15 porodica čije su kuće srušene na klizištu u Mramoru.

  „Od danas imate krov nad glavom i to jeste najvažnije da bi mogli da živite kao sav normalan svet i kako bi vaša deca mogla dalje da se razvijaju i uče školu. Ministarstvo, Vlada Srbije i grad Niš su učestvovali u finansiranju izgradnje ovih stanova i drago mi je što ih ne gradimo samo u Nišu već i u još nekoliko gradova Srbije, rekla je ministarka Mihajlović. Potpredsednica Vlade je objasnila da stanovi koji su danas dobili nove stanare, nisu manje vredni po strukturi od bilo kojih drugih koji se grade u Nišu. „Ovo su stanovi koji ispunjavaju sve standarde, od energetske efikasnosti pa do svih onih standarda u građevinarstvu koji su neophodni da bi jedan stan izašao i bio kao takav potpuno upotrebljiv. Naravno svi stanovi imaju neophodnu dokumentaciju i upotrebnu dozvolu“, rekla je Mihajlovićeva. Kako je naglasila infrastrukturnim projektima koje Vlada i Grad Niš zajedno realizuju, Niš ima šansu da ostvari svoj puni potencijal i da postane strateški i tranzitni centar u ovom delu Evrope. „Zahvaljujuću podršci Vlade Srbije i Ministarstva. Ovaj projekat od ukupno 70 stanova koji je godinama čekao na svoj završetak, zahvaljujući zajedničkom radu i podršci, dočekao je ovaj dan na zadovoljstvo ovih ljudi koji će od danas imati krov nad glavom“, rekao je Gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Ključeve stanova za 18 porodica za socijalne stanove čiju gradnju je finansirala država uručila je potpredsednica Vlade, dok je ključeve 15 stanova, porodicama čije su kuće srušene na klizištu u Mramoru uručio gradonačelnik Niša.

  U dve zgrade u Ulici Majakovskog u Nišu ima ukupno 70 stanova,za preostale stanove potpisani su predugovori posle konkursa za otkup, pod uslovima povoljnijim od tržišnih, u izgradnju je uloženo ukupno 159,7 miliona dinara, od čega je iz budžeta Srbije preko Ministarstva uloženo 46 miliona dinara. Zorana Mihajlović je ovim povodom naglasila da je u protekle dve godine, uloženo 1,2 milijarde dinara za održavanje puteva u Niškom okrugu. Slede nova ulaganja u Grad Niš sa ciljem da postane tranzitni centar, ali isto tako i centar koji će biti prepoznat po aerodromu. Dodala je da je posebno ponosna na niški aerodrom kroz koji je od početka godine prošlo 300.000 putnika, kao i da veruje da građani Niša vide rezultate koji su napravljeni u poslednjih nekoliko godina. Ministarka je istakla je i da će Vlada Srbije do kraja godine potpisati ugovor sa Evropskom investicionom bankom, a vrednost projekta je oko 250 miliona evra. Kako je pojasnila, reč je o projektu na izgradnji i modernizaciji pruge Niš–Dimitrovgrad, kao i izgradnji zaobilazne pruge oko Niša.( D.Vidojković)

  TV ZONAplus:Dodeljeni ključevi za stanove u Majakovskog