Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 28.12.2015

  NOVOGODIŠNJA ČESTITKA IZ SPECIJALNE ŠKOLE „BUBANJ“

  NOVOGODIŠNJA ČESTITKA IZ SPECIJALNE ŠKOLE „BUBANJ“

  Specijalna škola sa domom učenika „Bubanj” u Nišu pod pokroviteljstvom Gradske opštine Palilula, organizovala je socio-humanitarni program pod nazivom „Novogodišnja čestitka“. Ovu aktivnost osmislila su i od 5.decembra ove godine ostvaruju, deca Škole sa domom učenika «Bubanj». Cilj je da se uz podršku pojedinaca i društveno odgovornih kompanija unaprede uslovi za rehabilitaciju i obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju i izgradi „Senzorni park“ u ovoj školi. O programu „Novogodišnja čestitka“ i saradnji škole sa opštinom Palilula u susretu sa novinarima govorili su Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula i Snežana Čarapić, direktorka Specijalne škole sa domom učenika „Bubanj“.

  Saradnja opštine i škole „Bubanj“ je izuzetan primer dobre prakse, istakao je predsednik GO Palilula, Boban Džunić. „Svaki osmeh na licu deteta nam je bitan. Podelićemo paketiće, a ono što je nama izuzetno važno je to što smo učestvovali u zajedničkoj humanitarnoj akciji, gde smo prikupili određena finansijska sredstva i ona idu u dobrotvorne svrhe. Mi nastavljamo sa svojim humanitarnim aktivnostima, a ono što radi ovaj menadžment škole je za svaku pohvalu. Ja bih voleo da u Nišu postoji veći broj menadžera kao što je direktorka Snežana Čarapić, jer ona daje dobar primer kako se ostvaruje saradnja i brine o ustanovi koju vodi, rekao je Boban Džunić, predsednik opštine Palilula.

  „Novogodišnja čestitka je nastavak humanitarne akcije „Veče duhovne muzike“, koje je bilo organizovano pod pokroviteljstvom opštine Palilula. To je pokrenulo ceo naš grad, mnogo humanih ljudi se nakon toga javilo, a mi smo povodom Nove godine organizovali nastavak te priče ovde. Prvi su se akciji odazvali fudbaleri „Radničkog“ i danas su oni naši gosti. Sa zadovoljstvom dočekujemo sve humane ljude i otvaramo im vrata naše ustanove. Pored materijalnog, bitnije je da se naši sugrađani upoznaju i druže sa našom decom, da vide da su to deca jednaka sa svima. Što se materijalne strane tiče, nama je jako bitno da što više sadržajaponudimo deci, kako bi mogli da obavljamo rehabilitaciju i obrazovanje na najbolji mogući način. Novac koji ćemo prikupiti na ovim humanitarnim akcijama upotrebićemo za izgradnju senzornog parka, gde će deci biti olakšana rehabilitacija i razvoj senzo-motornih sposobnosti“, rekla je Snežana Čarapić, direktorka Specijalne škole sa domom učenika „Bubanj“. Senzorni park je ustvari letnja učionica koja bi olakšala rehabilitaciju dece, bilo koji vid smetnje da imaju, bilo da je u pitanju autizam, mentalna smetnja, smetnja na ekstremitetima ili su gluvi ili nagluvi, objasnili su nam iz škole. Za svaku od tih smetnji bi postojao segment koji podstiče baš ono čulo koje je detetu potrebno. To bi bio jedini senzorni park u regionu, a deci bi u velikoj meri pomogao pri rehabilitaciji i obrazovanju.

  Na ovoj svečanosti nastupila je profesor flaute ANĐELA BRATIĆ, sa Fakulteta umetnosti u Nišu a mališane su pozdravili i fudbaleri FK „Radnički“ Niš i Ivan Redi, arhitekta i veliki humanista. (D.Vidojković)