Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 10.09.2017

  OBELEŽENA SLAVA „SABOR SRPSKIH SVETITELJA“

  OBELEŽENA SLAVA „SABOR SRPSKIH SVETITELJA"

  Gradska opština Palilula, obeležila je 10.septembra, u prostorijama NKC-a, svoju slavu “Sabor srpskih svetitelja”. Nakon pozdravne reči predsednika opštine Aleksandra Ždraleta, Episkop niški g. Arsenije obavio je tradicionalni obred „rezanja slavskog kolača“. Domaćin ovogodišnje slave bio je Zlatko Šemić. Ovaj važan dan za opštinu Palilula obeležava se od 2005.godine, uz ikonu Sabor srpskih svetitelja, rad Ane Borovec, slikarke-ikonopisca.

  U pozdravnoj reči, predsednik opštine Palilula je istakao: Krsna slava naše opštine, SABOR SRPSKIH SVETITELJA, ima posebno značenje. Po tradiciji okupi nas svake godine, sa novim rezultatima opštine i našom vizijom daljeg razvoja Palilule. Sabor srpskih svetitelja je naš najsvetliji lik, ali i ogledalo, nadahnuće i opomena, mera našeg hrišćanskog identiteta i bića, našeg autentičnog načina života i postojanja. Veoma mi je drago što su danas sa nama i predstavnici opštine Pirdop u Bugarskoj sa kojom partnerski ostvarujemo značajne međunarodne projekte od interesa za sve naše građane. Kao što je poznato, mi smo jedna od pet gradskih opština Grada Niša, koja je usvojila visok standard kvaliteta rada Uprave, imamo jasnu viziju i ciljeve razvoja, usklađenu sa Strategijom grada Niša. Kao i do sada, radićemo za dobrobit svih naših građana. Sve ono što je do sada urađeno i započeto, posebno u proteklih godinu dana, rezultat je timskog rada. Zahteve i inicijative građana, koji su naš prvi stepenik u saradnji, svakodnevno rešavamo.

  Među brojnim zvanicama, svečanosti u NKC-u, prisustvovao je i Rade Rajković predsednik Skupštine Grada Niša.

  U ovom ambijentu ustanove Niški kulturni centar, koji zbog nedostatka prostora opština Palilula često koristi za radne aktivnosti organa opštine, priređen je i kraći umetnički program nastupom Hora „Gracija“ i Kamernog orkestra „IMPRESIJA“. (Foto: D.Vidojković)

  TV ZONAplus: PALILULA SLAVA