Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 01.11.2017

  ODRŽAN DESETI SASTANAK EKO I EE POVERENIKA SKGO

  ODRŽAN DESETI SASTANAK EKO I EE POVERENIKA SKGO

  U prostorijama UNDP (1.novembra 2017.) održan je Deseti sastanak Mreže eko-poverenika uz učešće i članova mreže poverenika za energetsku efikasnost. Kako je istakla, u uvodnom obraćanju, Ljubinka Kaluđerović, koordinatorka mreže eko-poverenika SKGO, ovo je nastavak dijaloga o životnoj sredini i lokalnom razvoju, koji je otpočeo 24.oktobra na zajedničkom sastanku ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana i ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića, sa predstavnicima gradova i opština u Srbiji u organizaciji SKGO. Ovim povodom najavljena je saradnja na svim nivoima, a prvi korak SKGO je organizacija sastanka članova Mreže sa predstavnicima Ministarstva gde se razgovaralo o prioritetima i planiranju u oblasti zaštite životne sredine.

  Učesnike skupa je pozdravio mr Ivan Karić, državni sekretar u Ministarsvu zaštite životne sredine, koji je istakao značaj dijaloga o životnoj sredini i lokalnom razvoju i otvorenost ministarstva za operacionalizaciju Inicijative. O lokalnom razvoju, klimatskim promenama, dosadašnjim rezultatima i narednim koracima govorili su i Miroslav Tadić i Ana Seke, iz UNDP Serbia.

  Na sastanku članova Mreže razgovaralo se i o pripremi budžeta u jedinicama lokalnih samoupra – oblast zaštite životne sredine za 2018. godinu (obrazložio Aleksandar Marinković) kao i otpočinjanju nove faze u projektu „Izazov za lokalni razvoj otporan na klimatske promene u Republici Srbiji 2017-2021″. U ime Gradske opštine Palilula, sastanku je prisustvovao Vojkan Tričković, član Mreže, savetnik za ekologiju i bezbednost zaposlenih u opštini. (D.Vidojković, EKOpolis)