Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 11.12.2019

  ODRŽANA 47.SKUPŠTINA SKGO-POTPISANA TRI MEMORANDUMA I SPORAZUM

  Memorandum o nastavku saradnje u pružanju paketa podrške u oblasti upravljanja ljudskim resursima u 50 gradova i opština u Srbiji, a u okviru projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi“, potpisan je 11. decembar na 47. Skupštini Stalne konferencije gradova i opština u Srbiji (SKGO). U ime Gradske opštine Palilula Niš, ovaj Memorandum potpisao je Aleksandar Ždrale, predsednik opštine.

  Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić kaže da će tih 50 lokalnih samouprava imati konstantu i kontinuiranu ekspertsku podršku koja će im pomoći da uspostave i unaprede sistem za upravljanje ljudskim resursima. „Taj paket podrške je od velikog značaja. Ukoliko želimo da naši građani budu zadovoljni uslugom, moramo voditi računa o onima koji pružaju uslugu građanima, odnosno zaposlenima u lokalnim samoupravama, njihovim kvalifikacijama, veštinama, ali i o tome koliko su motivisani, jer taj njihov učinak na radnom mestu utiče na rad celokupne lokalne administracije i kvalitet života građana“, rekao je Ružić. Prema njegovim rečima, projekat su finansijski podržale Delegacija EU u Srbiji i Savet Evrope u Beogradu.

  Memorandum o saradnji potpisali su Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Delegacija EU, Misija Saveta Evrope, SKGO i predstavnici gradova i opština koji su korisnici podrške. Na 47.Skupštini SKGO potpisan je i Memorandum o saradnji u implementaciji paketa podrške u 15 gradova i opština u okviru projekta „Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou“, koji sprovodi SKGO, u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti“, a koji realizuje UNOPS. Takođe, potpisan je i Memorandum o saradnji SKGO i Kancelarije UNICEF-a u Srbiji, koji su potpisali generalni sekretar SKGO Đorđe Staničić i direktorka kancelarije UNICEF-a u Srbiji Ređina De Dominićis.

  Potpisan je i Sporazum o saradnji o sprovođenju lokalnih projekata u okviru projekta „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji – Inicijative za inkluziju faza 2“, koji su potpisali predstavnici GIZ, SKGO i predstavnici gradova i opština koji su korisnici podrške. Na skupštini, SKGO izabrani su novi članovi Predsedništva, članovi i predsednik Nadzornog odbora, predsednici odbora, kao i predsednik SKGO.(D.V)