Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 01.06.2016

  OPŠTINA PALILULA NAJAVILA PROGRAM „PALILULSKO VEČE 2016“

  OPŠTINA PALILULA NAJAVILA PROGRAM „PALILULSKO VEČE 2016“

  Tradicionalna manifestacija u kulturi „Palilulsko veče“, koju u Danima „Sv cara Konstantina i carice Jelene“ organizuje Gradska opština Palilula – Niš, pod nazivom „U srcu Palilule“, biće održana 3.juna na platou pored Palilulske rampe. Svečano otvaranje zakazano je za 20:30 sati. kada će se okupljenoj publici obratiti Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula a očekuje se i Episkop raško-prizrenski g.Teodosije, administrator upražnjene Eparhije niške.

  Po rečima predsednika Džunića, na konferenciji za novinare u Media reform centru, program će otpočeti u 19.sati i trajaće do iza ponoći. „Oslanjamo se na domaće snage, a imaćemo i specijalne goste programa. I putem ove manifestacije promovišemo naš socio-humanitarni program „Pomozimo našoj deci“ u cilju podrške mališanima sa teškim obolenjima i smetnjama u razvoju. O Programu, koji Gradska opština Palilula priprema za „Palilusko veče“ i pratećim manifestacijama, saradnji sa i brojnim organizacijama i ustanovama, u danima gradske slave „Sv.car Konstantin i carica Jelena“, na konferenciji za novinare, govorili su i dirigentica i umetnički rukovodilac HORA „Gracija“ Mr Suzana Petrović i Dejan Stojiljković, “La Campanella“. U okviru „večeri niškog meraka“, duhovne i starogradske muzike nastupiće: „DJ Johny“, ansambl „MOZAIK, Crkveno igrački ansambl “Branko“, KUD „Abrašević“, Etno grupa „Niško Zone“, Stefan Simonović, tenor i Marija Đorđević, sopran, Vojni orkestar Niš, Mešoviti hor „Učiteljska lira“, HOR „Gracija“,Živorad Isaković – ČOKALIJA. Specijalni gosti Palilulske večeri biće „NINO BEND“ i Jelena Marinkov a zatim će do ponoći nastupati grupa “La Campanella“ i Dejan Stojiljković.

  Kao prateće aktivnosti, koje se održavaju pod pokroviteljstvm opštine Palilula, prethode manifestaciji i nastavljaju tokom sledeće nedelje, predsednik Džunić je najavio 14.Godišnju izložbu umetnika Multimedijalnog udruženja „Car Konstantin“- Niš, koja će biti otvorena u Galeriji NKC, u četvrtak 2.juna u 17 sati. Od 3.-5.juna u organizaciji KK»Nonius» i Odreda izviđača Đuka Dinić, na Bubnju se održava SPORTSKI KAMP MLADIH – PRIRODNO NA BUBNJU. U Sali bioskopa KUPINA, u subotu 4. juna, u 18,30 sati, počeće 13. „EKOPOLIS fest“-Međunarodna smotra ekološkog i arheološkog filma. “ Do 9.juna biće prikazano 26. ekoloških i arheoloških filmova iz pet zemalja. Značajna podrška smotri dolazi i od Gete Instituta i Italijanskog instituta za kulturu.

  Ove godine, u okviru autorske večeri ekološkog filma, biće prikazani filmovi mr Olivera Fojkara iz Pokrajinskoh zavoda za zaštitu prirode u Novom Sadu. Predsednik opštine Palilula najavio je i održavanje Rekreativno-sportske manifestacije TREĆE MORAVSKE REGATE – „UČITELJ VIDEN JOVANOVIĆ“ 2016 koja je ustanovljena 2014. godine u Gradskoj opštini Palilula i održava se na Južnoj Moravi. Ima za cilj da prikaže veštine i spretnost učesnika, koje zahteva rafting kao ekstremni sport, da promoviše zdrav način života, lepote Južne Morave i aktivnosti zaštite životne sredine. Organizuje se u spomen na učitelja Videna Jovanovića iz OŠ “Branko Miljković“ u Nišu koji se utopio spašavajući učenike na Vlasinskom jezeru. Ovogodišnja treća Moravska regata, krenuće iz Klisure, opština Doljevac, a završava u Lalincu, naglasio je Džunić i dodao da Gradska opština Palilula ovu regatu organizuje u saradnji sa Safari klubom i uz pomoć izviđača, ronioca. (D.Vidojković)