Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 23.04.2016

  PARKOVNA POVRŠINA U NASELJU DELIJSKI VIS

  PARKOVNA POVRŠINA U NASELJU DELIJSKI VIS

  U Opštini Palilula odgovorno se radi na uređenju zelenih površina. Parkovni prostor, pored Vojničkog groblja je godinama neuređen. Tokom leta zarasta u korov i mesto je za odlaganje otpada. U dogovoru sa građanima obezbedili smo da ovu parkovnu površinu uredimo, kaže Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula. Radovi su otpočeli u susret obeležavanju Dana planete. Rezultati su vidljivi. Uređene staze, postavljeni vojnici sa klupama. Danas sam ovde sa građanima ovog naselja i radujem se što će ovaj prostor konačno biti uređen i pogodan za bezbednu igru naših najmlađih stanovnika Palilule-naglasio je predsednik opštine Palilula. Vojničko groblje, koje se graniči sa ovom zelenom površinom često posećuju delagacije iz zemlje i inostranstva pa je nedopustivo da ovaj park bude neuređen.

  Dušan Novaković koji živi u ovom naselju više od 26 godina kaže da se, sem povremenog čupanja trave, u ovaj prostor između tzv.vojnih zgrada na Delijskom Visu nije ulagalo. Zato i nisu mnogo očekivali kada su se obratili opštini Palilula. Ali se ispostavilo da je to ipak bio pravi potez. Moram da priznam da sam bio sumnjičav, jer proteklih godina ništa nije rađeno. Ali sam i ja, kao i komšije, prijatno iznenđen. Sada je lepo, ali biće još lepše kad se sve završi. Uveče je ovde puno dece i ljudi – ima oko 500 stanova, a ovo je jedini park u okolini, kaže Novaković.

  Za sada je uređen mobilijar, popločana staza, uvedeno je parkovsko osvetljenje, a predstoji postavljanje klupa i kanti za otpatke. Sredstva je izdvojila opština Palilula. Očekujem da komšije čuvaju ovaj park. A mi ćemo donirati i video nadzor, tako da ćemo biti i u stalnoj komunikaciji sa policijom, kaže Boban Džunić. U opštini Palilula ističu da osim doprinosa oplemenjivanju životnog prostora građana, ovom akitivnošću lokalna vlast se približava standardima EU koji propisuju minimum 25 kvadratnih metara zelenih površina po stanovniku u naseljenim mestima. (D.Vidojković)