Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 13.04.2016

  PARKOVNE POVRŠINE – ZELENE OAZE U NASELJIMA PALILULE

  PARKOVNE POVRŠINE - ZELENE OAZE U NASELJIMA PALILULE

  Zahvaljujući predlozima Saveta građana, uočeni su i sagledani brojni infrastrukturni problemi u naseljima opštine Palilula. Zelena površina u naselju Delijski vis, po rečima predsednika Gradske opštine Palilula Bobana Džunića je još jedan od neuređenih prostora koji je tokom leta zarastao u korov, mesto za odlaganje otpada. Nakon postavljanja mini pijace, u dogovoru sa građanima obezbedili smo da ovu parkovnu površinu uredimo.

  U neposrednoj blizini je i Spomen komleks Vojiničkog groblja. Često dolaze delagacije iz zemlje i inostranstva pa je nedopustivo da ovaj deo naselja bude neuređen.
  Za početak, ispred zgrada, pored minoi pijace, uredili smo travnatu površinu, ističe predsednik Džunić, postavili vejnik, klupe, parkovni mobilijar za naše najmlađe stanovnike. Obnovili smo i table na košarkaškom igralištu. Podršku nam je pružilo i JKP Parking servis Niš i direktor doc dr Marko Janković.

  Projektne aktivnosti opštine Palilula, prekogranična i regionalna saradnja, podstakle su nas da u opštini Palilula odgovorno razgovaramo o aktuelnim pitanjima očuvanja biodiverziteta i zaštiti životne sredine, uticaju klimatskih promena; ekološki ispravnom ponašanju. Aktivnostima na uređenju zelenih površina, po oceni predsednika opštine Palilula, osim doprinosa oplemenjivanju životnog prostora građana, približićemo se standardima EU koji propisuju minimum 25 kvadratnih metara zelenih površina po stanovniku u naseljenim mestima.(D.Vidojković)