Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 31.05.2018

  PETNAEST GODINA „EKOPOLIS FESTA“ U NIŠU

  PETNAEST GODINA „EKOPOLIS FESTA“ U NIŠU

  “EKOPOLIS fest“ – 15.Međunarodna smotra ekološkog i arheološkog filma, biće otvoren večeras u DELI centru u Nišu u 18 sati. Na Programu ovogodišnje Smotre od 31.maja do 06.juna biće prikazano 20.filmova iz: Italije, Nemačke, Crne Gore, Bugarske i Srbije.

  Po rečima organizatora, Medijske ekološke mreže EKOPOLIS, projekcije filmova odvijaće se četiri dana u DELI prostoru (četvrtak, petak, ponedeljak i utorak) u nedelju su projekcije na video panelima na Palilulskoj večeri a u planu je i gostovanje u Media centru Bor i Domu kulture Knjaževac. Biće obeležen i Svetski dan zaštite životne sredine-5.juni promocijom ostvarenja Vladimira Manića i Zavoda za zaštitu prirode Srbije. Organizatori i realizatori EKOpolis festa su Medijska ekološka mreža Srbije-EKOpolis-Gradska opština Palilula uz podršku Narodnog muzeja u Beogradu, Zavoda za zaštitu prirode Srbije-Kancelarija u Nišu, Filozofskog fakulteta u Nišu- Departman za komunikologiju i novinarstvo, kulturnih centara i ambasada inostranih zemalja (ove godine je to: Italijanski institut za kulturu, Gete institut, Opština Pirdop u Bugarskoj), Srbskog učenog društva, MMUU „Car Konstantin“, Udruženja stvaralaca Niša.

  Predsednik Saveta Smotre je prof.dr Vladeta Radović. Po rečima umetničkog direktora Smotre Dragana Vidojkovića, EKOPOLIS je nacionalna medijska ekološka mreža, sa sedištemo u Nišu. Aktivnosti mreže usmerene su ka povećanju nivoa interesovanja javnosti u regionu, posebno mladih o zaštiti i unapređenja životne sredine uz uključivanje stručne javnosti, filmskih i tv stvaraoca, novinara, da aktivno učestvuju u informisanju i obrazovanju javnosti za održivi razvoju i negovanje naše kulturne baštine i nasleđa.