Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • ОБЈАВЉЕНО 31.08.2018

  ПОДРШКА САМОХРАНИМ РОДИТЕЉИМА

  ПОДРШКА САМОХРАНИМ РОДИТЕЉИМА

  У оквиру пројекта и подршке самохраним родитељима Градска општина Палилула- Женска одборничка мрежа, у сарадњи са Центром за социјални рад, школама и Удружењем самохраних родитеља, обезбедила је ранац и школски прибор за децу школског узраста из породица самохраних родитеља који су материјално угрожени. Овим поводом, 31.августа, у сусрет поласка ученика у школу у Нишком културном центру одржана је мала свечаност и конференција за медије. О пројекту „Подршка самохраним родитељима“, сарадњи и социо-хуманитарним активностима говорили су: Александар Ждрале, председник Градске општине Палилула, Адриана Анастасов, председнца Скупштине општине Палилула и Зоран Јовић, директор Центра за социјални рад „Свети Сава“ у Нишу.

  Ова активност руководства општине Палилула-Женске одборничке мреже је усмерена на побољшању квалитета живота свих грађана у заједници, посебно самохраних родитеља, уз промоцију партнерства општине са установама социјалне заштите, образовним установама и организацијама цивилног сектора, на основама утврђеног стратешког планирања. Самохрани родитељи као једна огромна циљна група, која егзистира ту поред нас имају заиста специфичне потребе у односу на породице где су оба родитеља ту и где оба родитеља учествују у одгајању, подизању и у васпитању деце и деле обавезе. Не постоје законом прописане посебне погодности за самохране родитеље мада Нацрт новог Закона о финансијској подршци породицама с децом, предвиђа бројне олакшице (повољнији услови за остваривање права на дечји додатак). Локалне самоуправе, сходно финансијским могућностима, могу да установе додатна права и погодности за самохране родитеље и њихову децу. Ми то чинимо и поред тога што смо јединица локалне самоуправе Града Ниша, истиче предс3едник општине Александар Ждрале.

  У свакодневном животу самохрани родитељи највише могу да се ослоне на своје родитеље који им пружају финансијску, емотивну и организациону подршку. (текст Фото Д.Видојковић)