Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 23.08.2016

  PONOVO RADI ZDRAVSTVENA STANICA U NASELJU „MILKA PROTIĆ“

  PONOVO RADI ZDRAVSTVENA STANICA U NASELJU „MILKA PROTIĆ“

  Zdravstvena stanica u naselju „Milka Protić“, u Gradskoj opštini Palilula, koja je zbog rekonstrukcije objekta bila zatvorena nekoliko meseci, počela je sa radom. U prisustvu rukovodstva opštine Palilula, Doma zdravlja u Nišu i gradonačelnika Niša, označeno je novo razdoblje zdravstvene zaštite stanovnika u objektu koji je više od pola veka u zdravstvenoj misiji. Sve je počelo u jeku predizbornih aktivnosti kada je, usled oštećenja krovne površine zdravstvene stanice doneto rešenje sanitarne inspekcije o privremenoij zabrani rada, istakao je dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja u Nišu. Usledila je inicijativa Saveta građana naselja „Milka Protić“, da se hitno sanira oštećenje objekta.

  Rukovodstvo opštine Palilula u dogovoru sa menadžmentom Doma zdravlja u Nišu, pronašlo je mogućnost da se u roku od tri meseca obavi rekonstrukcija krova ovog zdravstvenog objekta.
  Usluge zdravstvene zaštite u opštini Palilula organizovane su u jedanaest zdravstvenih stanica-objekata. Pre četiri meseca omogućili smo otvaranjre nove zdravstvene ambulante u selu Čokot a danas je otpočela sa radom i zdravstvena stanica u naselju „Milka Protić“, kaže Aleksandar Ždrale, predsednik Gradske opštine Palilula. Ka ovim zdravstenim stanicama opredeljeno je više od 30.000 građana a pregled pacijenata trenutno obavlja 23 lekara. Na ovaj način, približavanjem zdravstvene zaštite stanovnicima, ostvaruje se program koji daje veće finansijske uštede. Od naših lokalnih uprava i zdravstvenih ustanova se očekuje, ističe predsednik opštine Palilula, da na putu evropske integracije Srbije pristupimo sprovođenju i onog dela preporuka Svetske zdravstvene organizacije i Evropske unije, koje govore o zaštiti zdravlja ali i o unapređenju zdravlja.

  Po rečima Adrijane Anastasov, predsednice Skupštine GO Palilula, u Akcionom programu razvoja opštine, zdravstvena zaštita stanovnika, unapređenje rada i opremanje zdravstvenih objekata – ambulanti i proširenje delatnosti zdravstvenih službi na teritoriji opštine, istaknuta je kao prioritet rada novog rukovodstva. Na sastanku sa menadžmentom Doma zdravlja u Nišu, koji je održan nedavno u prostorijama opštine, ocenili smo da imamo veoma dobru saradnju sa ovom ustanovom primarne zdravstvene zaštite.

  Početkom septembra i tokom oktobra meseca u saradnji sa Domom zdravlja u opštini Palilula nastaviće se sa akcijama «Bazar zdravlja», Od 04.septembra do 29.oktobra, proverom zdravlja u okviru akcije «Približimo se pacijentima», biće obuhvaćeno stanovništvo u šesnaest sela opštine Palilula. Medicinske ekipe Doma zdravlja posebno će sagledati stare, manje pokretne i nepokretne pacijente. (D.Vidojković, EKOpolis, foto)