Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 17.12.2017

  “PRAVEDNO PRAVO I STVARNOST” NA KOPAONIČKOJ ŠKOLI

  “PRAVEDNO PRAVO I STVARNOST” NA KOPAONIČKOJ ŠKOLI

  Nakon zvaničnog otvaranja ski sezone 2017/2018. i manifestacije Ski Opening, na Kopaoniku je od 13. do 17.decembra održan tradicionalni kongres pravnika, poznatiji kao Kopaonička škola prirodnog prava. Tema ovogodišnjeg – 30.jubilarnog susreta pravnika bila je „Pravedno pravo i stvarnost. Na ovom skupu, u ime Gradske opštine Palilula, učestvovale su, načelnica opštinske Uprave Marija Brajdić i sekretar Skupštine opštine Slobodanka Đorđević Mladenović.

  Rad škole odvijao se u okviru jedinstvenog “Heksagona prirodnog prava”, a on obuhvata šest katedri koje predstavljaju šest stubova pravne civilizacije, a to su: pravo na život, pravo na slobodu, pravo na imovinu, pravo na intelektualnu tvorevinu, pravo na pravdu i pravo na pravnu državu. Kopaonička škola prirodnog prava je tradicionalni susret koji okuplja pravničku stručnu javnost, ali i privlači mnoge goste, referente i predavače iz Srbije i celog sveta.

  Kopaonička škola prirodnog prava ove godine je obeležila 30 godina postojanja. Skup je održan u kongresnom centru MK Mountain Resorta, koji je ovim povodom bio popunjen do poslednjeg mesta. (D.V)