Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 12.08.2016

  PREVENTIVNA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA ZAPOSLENIH

  PREVENTIVNA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA ZAPOSLENIH

  Centar za preventivne zdravstvene usluge Doma zdravlja Niš u saradnji sa Gradskom opštinom Palilula, nakon sprovedene akcije za stanovništvo na terenu, organizovao je akciju namenjenu zaposlenima u Upravi GO Palilula.

  U prostorijama opštine, obavljen je pregled i provera nivoa šećera u krvi, provera krvnog pritiska, edukacija žena za samopregled dojke uz mogućnost zakazivanja mamografije u Domu zdravlja Niš za žene starije od 50 godina. Svi zaposleni su imali priliku da bez plaćanja participacije dobiju savet lekara, dijetetičara-nutricioniste, patronažne sestre. Ponuđeno je i uključivanje zaposlenih u rad Savetovališta za odvikavanje od pušenja.

  O ovoj aktivnosti i saradnji Doma zdravlja u Nišu i Gradske opštine Palilula, na konferenciji za novinare govorili su Aleksandar Ždrale, predsednik opštine, Adriana Anastasov, predsednica Skupštine opštine Palilula i docent dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja u Nišu. Istaknuta je veoma dobra saradnja Gradske opštine Palilula sa ovom ustanovom primarne zdravstvene zaštite u Nišu. (D.Vidojković, fotografije)