Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 03.06.2018

  PROGRAM „PALILULSKO VEČE“ ZA SVAČIJI UKUS

  PROGRAM „PALILULSKO VEČE“ ZA SVAČIJI UKUS

  Tradicionalna manifestacija u kulturi „PALILULSKO VEČE 2018“, koju organizuje Gradska opština Palilula-Niš u okviru gradske slave Dani „Svetog cara Konstantina i carice Jelena“, održana je u nedelju, 03.juna 2018.godine, na platou pored PALILULSKE RAMPE , u „Episkopskoj“ ulici i u ulici „Vojvode Gojka“. O sadržaju muzičko-scenskog programa, koji je naslovljen „U SRCU PALILULE“ i pratećim aktivnostima koje prethode manifestaciji „PALILULSKO VEČE 2018“, saradnji sa brojnim organizacijama i ustanovama, pre početka programa, na Konferenciji za novinare, govorio je Aleksandar Ždrale, predsednik Gradske opštine Palilula. On je zatim sa saradnicima obišao učesnike Izložbe narodne radinosti i rukotvorina na Palilulskoj pijaci.

  Kroz palilulske aktivnosti i muzičko-scenski program ove godine nas je vodio, novinar Dragan Stojanović Žika i prvaci Niškog narodnog pozorišta, glumci Ivana i Miroljub Nedović. „Ove godine nisu sa nama, legenda Palilule, Živojin Isaković Čokalija i karkaturista-arhitekta Aleksandar Blatnik. Program Palilulske večeri 2018 posvećujemo i njima, istakao je u pozdravnoj reči predsednik opštine Palilula Aleksandar Ždrale. Program je počeo nastupom Vojnog orkestra, zatim su nastupili učesnici FRANKOFONE PESME; Kamerni orkestar „IMPRESIJA“, Foklorni ansambl Centra tradicionalne kulture i duhovnosti „Vuk Karadžić“, Akademski foklorni ansambl „ORO“, Ansambl „GRACIJA“, KUD „ABRAŠEVIĆ“. Rok bend „KRAMER“. Na raskrsnici Episkopske i Kursuline ulice odvijao se program u „režiji“ rok pop hora „VOICE“.

  I ove godine je potvrđena ocena da je Niška Palilula prepoznatljiva kao deo grada, gde se neguje duh stare čaršije, gospodskog ali i boemskog Niša. Na Paliluskoj rampi, u „Episkopkoj ulici“ i u ulici „Vojvode Gojka“, osim učesnika kulturno-umetničkog, pop -rok programa, ovim povodom okupilo se više hiljada Nišlija-Palilulaca i brojni gosti iz drugih sredina. Organizatore manifestacije obišao je Generalni konzul Republike Bugarske u Nišu, prof.dr Edvin Sugarev, predstavnici gradskih opština, Niške eparhije, direktori ustanova i javno-komunalnih preduzeća. (Fotografije Dragan Vidojković)

  TV KCN, Info – Palilulsko veče kao čuvar starog Niša