Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 14.12.2017

  SNIMANJE FILMA O DESKU STANOJEVIĆU I U OPŠTINI PALILULA

  SNIMANJE FILMA O DESKU STANOJEVIĆU I U OPŠTINI PALILULA

  Predsedniki Gradske opštine Palilula, Aleksandar Ždrale primio je ekipu dokumentarnog filma „Život je mjuzikl-Desimir Stanojević Desko“, doaena glume i pozorišnog reditelja Desimira Stanojevića, reditelja dokumentarnog filma Vladimira Ristića i producenta projekta Olivera Paunovića.

  U veoma srdačnom razgovoru istaknuto je da opština Palilula podržava realizaciju projekata i stvaralaštvo istaknutih pojedinaca kao jedan od strateških prioriteta svog razvoja. U formi dokumentarca, film prati život i stvaralaštvo poznatog niškog glumca Deska od njegovih dečačkih dana provedenih na Paliluli do danas.

  „Odrastao sam na Paliluli. Kada sam čuo da bi moji prijatelji snimali film o meni, bio sam oduševljen, jer se filmovi snimaju uglavnom za ljude koji nisu više među živima. Izrazio sam želju da pomognem koliko mogu i evo danas sam ovde sa vama, rekao je Desimir Stanojević. Ovo je peto filmsko ostvarenje u produkciji City Marketing Centra, kaže Oliver Paunović, koje na najbolji način promoviše Grad Niš i stvaraoce ove sredine, često zapostavljene od većih producentskih kuća i javnog medijskog servisa. (Tekst-fotografije, D.Vidojković, EKOpolis)