Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 05.03.2018

  KONFERENCIJA ZA NOVINARE O STANJU VODOTOKOVA NA TERITORIJI GRADA

  KONFERENCIJA ZA NOVINARE O STANJU VODOTOKOVA NA TERITORIJI GRADA

  Svi vodotoci na području grada Niša su u značajnom opadanju tako da je sitacija na celom gradskom području mnogo povoljnija nego proteklog vikenda, izjavio je 5.marta u Gradskoj kući, na konferenciji za novinare, zamenik gradonačelnika Niša dr Miloš Banjđur. On je kazao je Nišava opala za 30 centimetara u odnosu na maksim koji je postignut za vikend, a u opadanju su i reke koje se ulivaju u Južnu Moravu.

  Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale izjavio je da je proteklog vikenda bilo problema sa bujičnim vodama u selu Gabrovac i sa podzemnim vodama u Novom Selu, a danas preti opasnost izlivanja Južne Morave u selu Lalinac.„Zbog pojave podzemnih voda u Novom Selu su poplavljene dve kuće. To naselje ima problem sa poplavama jer veći deo naselja ima septičke jame koje se izlivaju prilikom obilnijih padavina, dolaljskom podzemnih voda. Takođe i meštani doprinose lošem stanju time što zatrpavaju otpadom kanale koji služe za odvod atmosferskih voda“, rekao je Ždrale. On je podsetio da su predstavnici opštine Palilula zajedno sa gradskim javno-komunalnim preduzećima, pre svega „Medianom“ i „Naisusom“ preduzeli sve mere kako bi stanje na terenu što pre bilo normalizovano.

  O stanju na terenu govorili su i predsednik Gradske opštine Crveni Krst Milan Milutinović, predsednik opštine Pantelej Bratimir Vasiljević, član Veća Gradske opštine Niška Banja Miloš Milenković kao i predstavnici Gradske opštine Medijana.(D.V. EKOpolis)