Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 12.01.2018

  U TOKU INFRASTRUKTURNI RADOVI ZA POTREBE FABRIKE “CUMTOBEL” I NOVE INDUSTRIJSKE ZONE

  U TOKU INFRASTRUKTURNI RADOVI ZA POTREBE FABRIKE “CUMTOBEL” I NOVE INDUSTRIJSKE ZONE

  Na područiju Radne zone “Vinogradarski institut” u Gradskoj opštini Palilula, u toku je izgradnja vodovodne i kanalizacione infrastrukture i pristupnih saobraćajnica. Vrednost radova je oko 85 miliona dinara, od čega su sredstva koja izdvaja grad oko 40 miliona dinara. Iz republičkog budžera izdvojeno je 45 miliona dinara za izgradnju kolektora koji će odvoditi otpadnu vodu.

  Po rečima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, koji je sa saradnicima obišao ovu lokaciju, na kojoj se gradi fabrika Cumtobel, radi se na izgradnji vodovodno-kanalizacione mreže i dva pristupna puta u dužini oko 300 m. „U okviru projekta i ugovora koji smo preuzeli kao grad osim izgradnje infrastrukture koja nedostaje, vodovodne i kanalzacione mreže, izmestićemo i Suvodolski potok, izgraditi kolektor i pristupnu saobraćajnicu, tortoare, rasvetu“, navodi gradonačelnik. Dinamika radova prati ugovorene rokove pa se završetak radova očekuje do 20.februara.

  Prvi proizvodi iz fabrike „Cumtobel“ bi trebalo da izađu maja meseca. Ovaj novi industrijski potez u opštini Palilula ima oko 18 hektara površine, od čega 11 hektara zauzima kompanija Cumtobel, dok će preostala površina biti potencijalna lokacija za buduće investitore. Završetkom radova dobija se celina koja u potpunosti zadovoljava postojeće infrastrukturne potrebe, ali i budućih kompanija koje bi mogle ovde da investiraju.(D.Vidojković, EKOpolis)