Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 01.08.2016

  UČEŠĆE SLIKARKE ANICE SAVIĆ NA UMETNIČKOJ KOLONIJI U BELGORODU, PODRŽAVA I OPŠTINA PALILULA

  UČEŠĆE SLIKARKE ANICE SAVIĆ NA UMETNIČKOJ KOLONIJI U BELGORODU, PODRŽAVA I OPŠTINA PALILULA

  Gradska opština Palilula biće pokrovitelj dela troškova učešća, Anice Savić, slikarke, ikonopisca i pesnikinje na 16.Međunarodnoj slovenskoj umetničkoj koloniji, koja će se održati od 08-20.avgusta u Ruskoj Federaciji-Belgorodska oblast. Ovim povodom, predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale i Adriana Anastasov, predsednica Skupštine GO Palilula, organizovali su prijem za umetnicu i susret sa predstavnicima medija.

  Danas želimo da Vam predstavimo jednu kreativnu i uspešnu sugrađanku, koja će naš grad i Republiku Srbiju, tokom avgusta meseca predstavljati na umetničkoj koloniji, u Ruskoj Federaciji – istakao je na konferenciji za novinare predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale. Gospođa Anica Savić, je slikarka, ikonopisac, pesnikinja, veoma uspešan stvaralac, možemo reći i multimedijalni. Osim slikarstva ona se aktivno bavi fotografijom ali i književnim stvaralaštvom. Vama je poznato da Gradska opština Palilula podržava stvaralaštvo pojedinaca i umetničkih udruženja i grupa. Manifestacije poput Palilulske večeri, Festivala dečije pesme, Godišnje izložbe multimedijalnih umetnika, Festivala ekološkog i arheološkog filma, podrška kulturno umetničkom amaterizmu i talentovanoj deci (škola glume i scenskog pokreta) , izdavačka delatnost , to i potvrđuju.

  Po rečima predsednika Ždraleta, učešće umetnice na ovom međunarodnom skupu pomogla je i Gradska opština Pantelej što je primer uspešne saradnje dve opštine.

  Međunarodnu slovensku umetničku koloniju u Belgoradu već šesnaest godina organizuje Savez umetnika Rusije-regionalno odeljenje Grada Belgoroda. Ove godine, najavljeno je učešće 12.umetnika iz Ukrajine, Srbije, Belorusije i Rusije. Anica Savić, slikarka, ikonopisac, pesnikinja, članica je Udruženja likovnih umetnika Niša LUNA i foto-kluba FON u Nišu. Izlagala je na 10 samostalnih i preko 70 kolektivnih izložbi širom Srbije. Učesnik je međunarodnih likovnih kolonija. Objavila je knjige „Vodeni žig“, koja ima tri izdanja i “Neobično putovanje”. Dobitnik je brojnih nagrada.(D.Vidojković)fotografije