Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 12.03.2019

  UPRAVLJANJE LJUDSKIM RESURSIMA U LOKALNOJ SAMOUPRAVI-DRUGA FAZA

  UPRAVLJANJE LJUDSKIM RESURSIMA U LOKALNOJ SAMOUPRAVI-DRUGA FAZA

  U Beogradu je 12.marta održan peti sastanak Mreže SKGO za upravljanje ljudskim resursima na kojoj je predstavljen projekat „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2”, koji finansiraju Evropska unija i Savet Evrope. Projekat realizuju Kancelarija Saveta Evrope u Beogradu, Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština. Iz Gradske opštine Palilula, sastanku Mreže SKGO za upravljanje ljudskim resursima, prisustvovali su, načelnica opštinske Uprave Marija Brajdić i šef Kabineta predsednika opštine Dragan Stojiljković.

  Učesnicima ovog skupa, dobrodošlicu su poželeli Tobias Flesenkemper, šef misije Saveta Evrope u Beogradu, Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave, Snežana Samardžić – Marković, generalna direktorka za demokratiju Savet Evrope, Štefen Hudolin, šef II sekgora operacija, Delegacije EU u Republici Srbiji i Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO. Projektom je predviđen niz aktivnosti koje imaju za cilj podršku lokalnoj samoupravi, ali i Nacionalnoj akademiji za javnu upravu kao centralnoj instituciji za stručno usavršavanje, zatim Savetu za stručno usavršavanje zaposlenih u JLS, kao i MDULS. Planirane aktivnosti značajno će doprineti izgradnji i unapređenju procesa upravljanja ljudskim resursima i uspostavljanju sistema za stručno usavršavanje zaposlenih u gradovima i opštinama, i na taj način podići će kapacitet lokalne samouprave za pružanje kvalitetnih usluga građanima, a sve u skladu sa Strategijom reforme javne uprave u Srbiji.

  Opšti program obuke zaposlenih u JLS za 2019. godinu obrazložio je Dražen Maravić, v.d. direktora Nacionalne akademije za javnu upravu. O posebnim programima obuke i njihovom mestu u sistemu stručnog usavršavanja zaposlenih u JLS, govorila je Jasmina Benmansur, pomoćnica ministra državne uprave i lokalne samouprave, Sektor za stručno usavršavanje, MDULS. Posebno interesovanje učesnika skupa izazvala je tema „Uloga ocenjivanja zaposlenih u razvoju sistema za upravljanje ljudskim resursima“ o kojoj je govorila Ivana Savićević, pomoćnica ministra državne uprave i lokalne samouprave, Sekgor za upravljanje ljudskim resursima, MDULS.(D.V)