Gradska opstina Palilula

  • latinica

  • OBJAVLJENO 14.11.2019

    URUČENE NAGRADE “SVETISLAV MILIĆ ”MLADIM STVARAOCIMA U OBLASTI NAUKE, SPORTA, KULTURE I AKTIVIZMA

    Organizacija „Nađi Raula“ iz Niša i Centar za inovacije „ITKonekt“ iz Beograda na ceremoniji održanoj u Narodnom pozoruštu u Nišu, organizovale su uručenje nagrade „Svetislav Milić“– mladima od srca, koja se od ove godine prvi put dodeljuje u šest kategorija: nauka i obrazovanje (srednjoškolci, studenti), kultura i umetnost, humanitarni rad i mirna borba za ljudska prava, sport i u dve specijalne kategorije: institucija godine i ličnost godine. Idejni tvorac nagrade Jovan Milić rekao je da su nagradu osnovali sa željom da motivišu mlade i telentovane ljude koji se bave naukom, sportom, kulturom ili aktivizmom. Nagrađene i prisutne zvanice pozdravio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Iz Gradske opštine Palilula svečanosti je prisustvovao Aleksandar Ždrale, predsednica Skupštine Adriana Anastasov i načelnica Uprave Marija Brajdić, sa saradnicima.

    Povelja za mir i pomaganje mladim ljudima pripala je Tamari Vučić, supruzi predsednika Aleksandra Vučića, kao predsednici Fondacije koja podržava talentovane mlade ljude. Među nagrađenima su: Vuk Bibić i Veljko Đurić za oblast nauka i obrazovanje, Nemanja Kovačević, za oblast kultura i umetnost, Danilo Đokić, za oblast humanitarni rad i mirna borba za ljudska prava, Nemanja Tadić za oblast sport, nosilac priznanja institucija godine je Gimnazija „Svetozar Marković“ u Nišu, a tri specijalna priznanja uručene su: Ani Kitić, Jeleni Tomašević i Nikoli Kostiću.

    Kako reče jedan od dobitnika nagrade „ponosni smo pre svega što ćemo ostati zapamćeni po svojim delima ali i po tome što smo prvi nosioci nagrade „Svetislav Milić“. Fotografije D.Vidojković