Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 23.08.2016

  USPEŠNA SARADNJA OPŠTINE PALILULA I JKP MEDIANA

  USPEŠNA SARADNJA OPŠTINE PALILULA I JKP MEDIANA

  Saradnja Gradske opštine Palilula sa Javno komunalnim preduzećem „Mediana“, u proteklom periodu bila je veoma uspešna, ocenjeno je na zajedničkom sastanku rukovodstva opštine Palilula sa menadžmentom „Mediane“.

  Po rečima Aleksandra Ždraleta predsednika opštine i Adrijane Anastasov, predsednice Skupštine opštine Palilula, i ovaj razgovor imao je za cilj unapređenje rada i utvrđivanje prioriteta u pružanju komunalnih usluga na teritoriji opštine. Postignuta je saglasnos da centralne ulice u opštini poput Rudničke, Stanoja Bunuševca, Čarnojevića, Vojvode Putnika, Jovana Babunskog, imaju prvi red prioriteta u održavanju tokom godine a ne samo u zimskom periodu. Odvoženje smeća na seoskom područiju opštine Palilula, koje obuhvata petnaest sela, odvija se uspešno. Ostalo je da se konkretizuje dogovor i sa stanovnicima sela Vukmanovo i Berbatovo pa će i ova aktivnost, održavanja komunalne higijene na seoskom područiju Palilule biti zaokružen. Na sastanku je istaknut problem i potreba stalnog ili periodičnog održavanja Spomen komleksa parka „Bubanj“ i Starog groblja „Gorica“. O tome se nedavno razgovaralo prilikom obilaska gradonačelnika Niša, kompleksa „staro groblje“. Dogovoreno je da se ovaj predlog uvrsti u nacrt Programa rada JKP Mediana za 2017. koji će razmatrati gradsko Veće.

  Bratislav Vučković, generalni direktor JKP Mediana, istakao je da planiranje i saradnja sa opštinama grada Niša otvara mogućnost da se se postignu još bolji rezultati iz delatnosti ovog komunalnog preduzeća. Saradnja sa Upravom opštine Palilula je uvek bila konkretna na zadovoljstvo naših građana. Početkom septembra meseca, svake subote, na teritoriji opštine Palilula, biće organizovana akcija „komunalni dan“, koja će omogućiti građanima organizovano odlaganje kabastog otpada, starih stvari. Razmotrili smo i mogućnost postavljanja kontejnera za odlaganje ambalažnog otpada.

  U razgovoru sa timom JKP Mediana učestvovali su i Nikola Božić, zamenik predsednika opštine i Ivica Stojanović, član opštinskog Veća Palilule.

  U opštini Palilul u toku je akcija čišćenja divljih deponija. Programom čišćenja planirano je da se sanira osam divljih deponija što iznosi oko 1.300 m3 otpada. Akcija je otpočela početkom avgusta meseca u selu Lalinac. I ovom akcijom, po rečima Adrijana Anastasov, želimo da ukažemo na neodgovorno ponašanje pojedinaca koji ugrožavaju životnu sredinu. Da bi se takve pojave sprečile potrebna je veća saradnja građana sa inspekcijskim službama grada i opštine. D.Vidojković, foto, EKOpolis