Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 28.10.2019

  ZAJEDNO DO ČISTIJE ŽIVOTNE SREDINE

  Zdravija i čistija životna sredina cilj je akcije koju su zajedničkim snagama u Nišu 28.oktobra organizovali gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine, JKP “Mediana” i “Naissus”, Gradska opština Palilula, Blic i Vip Mobile. Ovoga puta čišćeno je priobalje Gabrovačke reke, ali i korito kod stare Ciglane.

  Učesnike ove aktivnosti, u ime predsednika opštine Aleksandra Ždraleta pozdravio je Ivica Stojanović, član opštinskog Veća Palilule. On je naglasio da je jedan od strateških ciljeva razvoja opštine i stalna aktivnost na zaštiti životne sredine, kroz projektne aktivnosti, obrazovne programe, kampanje, saradnjom sa organizacijama civilnog društva, Kancelarijom za mlade. Ekološku akciju čišćenja reka u Srbiji, pokrenuli su Blic i Vip mobile sa namerom da se vodotokovima u Srbiji vrati dostojanstven izgled, kao i da se naša životna sredina učini lepšom i zdravijom, kaže Branislav Janaćković, dopisnik „Blica“ iz Niša.

  Kampanja za cilj ima organizovanje i podsticanje na konkretne akcije čišćenja, kao i opšte podizanje svesti o ekološkim izazovima sa kojima se naša zemlja suočava. Akcija čišénja Gabrovačke reke sprovodi se u saradnji sa Gradom Nišom, Gradskom opštinom Palilula i gradskim Sekretarijatom za zaštitu životne sredine, uz učešće radnika javno komunalnih preduzeća i volontera.(EKOpolis, D.Vidojković)

  Tv Zona Plus: Gledajte Zajedno do čistije životne sredine