Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 10.09.2016

  ZBOG HAVARIJE NA CEVOVODU STANOVNICI PALILULE BEZ VODE

  ZBOG HAVARIJE NA CEVOVODU STANOVNICI PALILULE BEZ VODE

  Zbog havarije na magistralnom cevovodu, bez vode su ostali stanovnici druge, treće i četvrte visinske zone u Gradskoj opštini Palilula, od Mokranjčeve ulice, do Pasi Poljane. Kako kažu u JKP Naisus, normalizacija vodosnabdevanja se očekuje u kasnim večernjim satima ili u toku noći.

  Havarija se desila u jutarnjim satima u ulici „Stanoja Glavaša“, gde je velika količina vode, koja je oticala iz cevi poplavila dve kuće. Ovo područije je obišao sa saradnicima Aleksandar Ždrale, predsednik Gradske opštine Palilula. Na teren je izašao i komunalni inspektor opštine Palilula.

  Po rečima Dejana Andrejevića, direktora JKP Naisus ovo je druga havarija na istom cevovodu za poslednjih deset dana. Očekujem da će naše ekipe tokom dana sanirati kvar a tokom večeri i noći do ranih jutarnjih sati nadam se da ćemo stabilizovati i pritisak u mreži.

  Nadležni u niškom vodovodu kažu da je reč o starom azbestnom cevovodu, koji je odavno bio zreo za rekonstrukciju. Cevi su stare 30 godina, tako da pucaju zbog dotrajalosti ali i zbog terena gde ima klizišta. Aleksandar Ždrale, predsednik Gradske opštine Palilula i Dejan Andrejević, direktora JKP Naisus, obišli su i trasu cevovoda do mesta nastale havarije. (D.Vidojković, EKOpolis,fotografuje)