Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 29.09.2018

  AKTIVIRANJE MLADIH PODRŽALA OPŠTINA PALILULA

  AKTIVIRANJE MLADIH PODRŽALA OPŠTINA PALILULA

  Udruženje Rotarakt klub „Niš – Konstantiri Veliki“, u saradnji sa Fitnes klubom „Legionari“ i podršku Gradske opštine Palilula organizovalo je 29.septembra Humanitarni funkcionalni turnir u osnovnoj školi „Dušan Radović“. Predstavnik opštine Palilula na turniru bio je Filip Cvetković, saradnik u Kancalariji za mlade Palilule.

  Ovaj sportski događaj je osmišljen kao poligonsko fitnes takmičenje i uključilo je vežbe koje su svima prilagođene i koje razvijaju celo telo. Takmičenje se odvijalo u timovima od 2 učesnika, i promovisalo je druženje i timski rad. „Udružili smo se sa u želji da organizujemo specifičan događaj u Nišu, istakla je predsednica Rotarakt kluba Aleksandre Stojanović. Sport i rekreaciju su važan segment kvalitetnog i zdravog života, koji sve češće izostaje kao vid aktivnosti kod mladih. Nove, popularne metode vežbanja želimo da približimo svima i podstaknemo ih da se aktivnije bave sportom. Uložili smo svoju energiju i sredstva i uputili poziv organizacijama da nam se pridruže u ovom humanitarnom projektu. Ove godine realizovaćemo i humanitarnu akciju „AktiViranje“ koja za cilj ima prikupljanje novčanih sredstava za kupovinu mobilijara za najugroženijih obdaništa u Nišu, a sve kroz sportsku aktivaciju mladih. U realizaciji ove humanitarne akcije već se uključilo nekoliko partnera koji će se angažovati svojim resursima kako bismo organizovali što kvalitetniji sportski događaj. Predškolska ustanova „Pčelica“ je odmah podržala inicijativu i sastavila spisak koji sadrži 10 obdaništa na području Niša, čija dvorišta pružaju najmanje sadržaja za igru i spotske aktivnosti dece.

  Rotarakt Klub „Niš-Konstantin Veliki“ osnovan je 2007. godine i okuplja mlade i ambiciozne ljude uzrasta od 18-30.godina Tokom 11 godina rada, po rečima predsednice Rotarakt kluba Aleksandre Stojanović, organizovane su brojne aktivnosti usmerene ka pomoći lokalnoj zajednici.(D.V)