Gradska opstina Palilula

  • latinica

  • OBJAVLJENO 31.05.2019

    „EVROPSKA PERSPEKTIVA SRBIJE I BUGARSKO ISKUSTVO U EVROINTEGRACIJAMA“

    U organizaciji generalnog konzula Republike Bugarske u Nišu, prof.dr Edvina Sugareva, u velikoj sali Univerziteta 31.maja održan je okrugli sto pod nazivom „Evropska perspektiva Srbije i bugarsko iskustvo u evrointegracijama“. Učesnike skupa su pozdavili, njegova ekselencija, Radko Vlajkov, ambasador R.Bugarske u R.Srbiji, Goran Milosavljević, pomoćnik Gradonačelnika grada Niša, Jugoslav Milačić, savetnik ministra za evropske integracije u Ministarstvu za evropske integracije Vlader R.Srbije i Snežana Andrić, EU Info kutak u Nišu.

    Prvi panel sa temom „Bugarsko iskustvo u evrointegracijama i srpski pogled na perspektivu evrointegracija“ otvoriliu su Tanja Mihajlova, direktorka Diplomatskog instituta u Ministarstvu spoljnih poslova R.Bugarske i rektor Univerziteta u Nišu, prof.dr Dragan Antić. U drugom panelu, o temi „Članstvo u EU – šanse i izazovi“ govorili su prof.dr Edvin Sugarev, generalni konzul R.Bugarske u Nišu, Svetlozar Kovačev, glavni ekspert u Diplomatskom institutu MIP R.Bugarske i Nikolaj Kolev, i Ilija Bondžolov, konzuli u Generalnom konzulatu R.Bugarske u Nišu.

    U radu ovog skupa, u ime Gradske opštine Palilula učestvovali su: Marina Petković, predsednica Odbora za evrpske integracije Skupštine GO Palilula, Adriana Anastasov, predsednica Skupštine GO Palilula i Dragan Stoiljković, Uprava GO Palilula. (D.V.EKOpolis)