Gradska opstina Palilula

  • latinica

  • OBJAVLJENO 13.01.2020

    IZGRADNJA AMFITEATRA ISPRED HRAMA Sv.PETKE

    Zahvaljujući ljudima dobre volje, uz podršku Gradske opštine Palilula i u saradnji sa starešinstvom Hrama Svete Petke u toku je izgradnja amfiteatra za multimedijalne programe u prostoru ispred crkve kod Železničke stanice. Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale obišao je ovu lokaciju koja će, zahvaljujući arhitektonskom projektu mr Miše Stankovića dobiti sasvim novi izgled. Po rečima predsednika, osim izgradnje amfiteatra, na ovom prostoru biće postavljene i klupe.

    „Želeli smo da oplemenimo sadržajima i ovaj prostor u opštini Palilula i dobijemo još jedno mesto za manifestacije koje mogu da se realizuju u blizini crkve. Amfiteatar će biti namenjen raznim umetničkim udruženjima, organizacijama, školama, crkvi i moći će da ga koriste u razne namene“, istakao je predsednik Ždrale.

    Osim izgradnje amfiteatra, u ovom prostoru biće postavljene i klupe, U planu su i drugi sadržaji koji će oplemeniti park ispred hrama Svete Petke. Sve zavisi od raspoloživih finansijskih sredstava. Ovu izgradnju pomažu ljudi dobre volje, kaže predsednik opštine a mi smo tu da doprinesemo ostvarivanju građanske inicijative.(D.Vidojković)