Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 08.04.2017

  „LAZARICE“ U GORNJEM MEĐUROVU

  "LAZARICE" U GORNJEM MEĐUROVU

  Povodom velikog hrišćanskog praznika „Lazareva subota“, u Gornjem Međurovu u domu Tonija i Jasne Ilieski-sedištu Konjičkog kluba „Nonius“, devetu godinu za redom, održana je pod pokroviteljstvom Gradske opštine Palilula turističko-kulturna manifestacija „LAZARICE“ 2017. Brojne goste, učesnike ovog programa, decu, njihove roditelje, pozdravila je Marija Brajdić, načelnica Uprave opštine Palilula.

  „Prednosti za razvoj turizma u našoj opštini, osim saobraćajnog položaja predstavljaju i brojna prirodna i kulturna dobra kao i manifestacije u kulturi poput ove u Gornjem Međurovu, koja je zahvaljujući porodici Ilieski i Konjičkom klubu „Nonius“ postala prepoznatljiva u celom Regionu. Brajdićeva je istakla značaj organizovanja ove manifestacije, koja je svojevrsni podsticaj za razvoj turizma na selu ali i za očuvanje tradicije i kulture Srpskog naroda.

  Kišovito jutro, koje su često obasjavali sunčevi zraci, otpočelo je uz pesmu dece i pravljenjem venčića. Na improvizovanoj pozornici smenjivali su se nastupi folklornih ansambla dece. I takmičari u pripremanju riblje čorbe, dve ekipe iz Međurova, Đakus-Pejkovac, izviđači iz odreda „Kralj Petar-Prvi“ i odreda porečana ŠB „Jadran“ bili su deo i ovogodišnjeg programa. „Lazarice 2017“ su završene proglašenjem najlepšeg Lazara i Lazarice, koji su dobili lepe poklone organizatora i pokrovitelja manifestacije. (EKOpolis)