Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 20.05.2017

  NAŠ NIŠ U ZNAKU IZVIĆAČA

  Savez izviđača grada Niša, proteklog vikenda, po šezdeset i treći put od osnivanja je organizovao svoju Smotru. Ovogodišnja Smotra, najpre, je imala za cilj da promoviše izviđačku organizaciju Niša, koja omogućuje deci i mladima da se u zdravoj atmosferi druže pod budnim okom svojih starijih drugara, ali i da istovremeno građanima pokažu kvalitete izviđačke organizacije.

  Smotra je održana 20. i 21. maja u centru grada, logoru na Crvenom krstu, nišavskom keju i niškoj Tvrđavi, gde je bio podignut i tabor.

  Svečanom otvaranju prisustvovali su i čelnici grada i opština: Aleksandar Ždrale predsednik Gradske opštine Palilula, Darko Bulatović, gradonačelnik Grada Niša, Bratimir Vasiljević predsednik GO Panteleja sa saradnicima, članovi gradskog Veća Niša kao i predstavnici Vojske Srbije-ge4neral Milosav Simović, Komandant kopnene vojske Srbije ovom prilikom izviđačima je poručio da sa ponosom nose izviđačku maramu, da vole izviđački poziv i da vole Srbiju.

  Izviđačima se obratio i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, koji je okupljenima poručio da treba negovati aktivizam, da oni kao izviđači jačaju duh, snal ažljivost i pripremaju se za sve izazove koji ih očekuju u životu. Obraćanjem general-potpukovnika Simovića i gradonačelnika Darka Bulatovića, Smotra izviđača Niša je i zvanično otvorena.

  Subotu je obeležio veliki istorijski čas, u okviru koga su učesnici posetili niške muzeje, dok se završetak prepodnevnog dela odigrao u niškoj Tvrđavi uz posetu gradskoj bašti. Već popodne se krenulo sa izviđačkim disciplinama u niškoj Tvrđavi, a dan se je završio sastankom mlađih brđana i brđanki (rovera) iz Niša i okolnih gradova. Nedelja je protekla u čišćenju dela Tvrđave i nišavskog keja, postavljanjem tabli sa ekološkim porukama, a završena postavljanjem kućica za ptice i svečanim zatvaranjem smotre.