Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 22.10.2016

  AKCIJA „PRIBLIŽIMO SE PACIJENTIMA“ DAJE DOBRE REZULTATE

  AKCIJA „PRIBLIŽIMO SE PACIJENTIMA“ DAJE DOBRE REZULTATE

  Proteklog vikenda (22.i 23.oktobra), medicinska ekipa Doma zdravlja Niš i akcije „Približimo se pacijentima“ obišle su meštane sela Vukmanova i Donjeg Međurova u Gradskoj opštini Palilula.

  Zdravstvena zaštita stanovnika, unapređenje rada i opremanje zdravstvenih objekata – ambulanti i proširenje delatnosti zdravstvenih službi na teritoriji opštine Palilula, ciljevi su koje ostvarujemo, kaže predsednik opštine Palilula Aleksandar Ždrale. U saradnji sa Domom zdravlja-Preventivnim centrom Niš, organizujemo više kampanja, predavanja i aktivnosti za stanovnike gradskog područija, kao što su «bazar zdravlja» i aktivnost-«približimo se pacijentima», na seoskom područiju opštine.

  Ovim povodom, u selu Vukmanovo, obavljeno je 22. pregleda a u selu Donje Međurovo 46 pregleda u kućnim uslovima. Posebno su bili sagledani stari, otežano pokretni i nepokretni pacijenti. Pružene su sledeće usluge: uzimanje medicinske anamneze, klinički pregled, EKG, merenje šećera u krvi, pružanje saveta lekara u vezi sa prevencijom hroničnih bolesti kao i lečenjem istih. (D.Vidojković)