Gradska opstina Palilula

 • OBJAVLJENO 09.09.2020

  DAROVI UČENICIMA SPECIJALNIH ŠKOLA U PALILULI

  DAROVI UČENICIMA SPECIJALNIH ŠKOLA U PALILULI

  Predsednik Gradske opštine Palilula-Niš, na početku nove školske godine, organizuje susret sa direktorima specijalnih škola koje rade na teritoriji opštine kako bi se utvrdili novi oblici saradnje. Ovim povodom, predsednik opštine, BRATISLAV VUČKOVIĆ, sa saradnicima, većnicom Grada Niša za obrazovanje, prof.dr Marijom Ranđelović i predsednikom Udruženja „FROS“ Nebojšom Saitovićem obišao je Školu za osnovno i srednje obrazovanje “Carica Jelena” i Specijalnu školu sa domom učenika “Bubanj”.

  Direktorima škole uručeni su prigodni pokloni (školski pribor) dar Federacije romskih osnovaca, srednjoškolaca i studenata „FROS“. „Saradnja naše opštine sa nevpadinim sektorom biće obostrana jer je ovo jedan od retkih slučajeva gde nevaldine organizacije doniraju nešto opštini. Mi to prosleđujemo onima kojima je najpotrebnije. U ovom slučaju zajednička procena je bila da je školski materijal koji je stigao najpotrebniji ovim školama. Donacija ide u prave ruke, a saradnju ćemo nastaviti i dalje zaključio je predsednik opštine Bratislav Vučković.

  donacija specijalnim skolama opstine palilula

  Gradska većnica prof.dr Marija Ranđelović je potvrdila da je pravo zadovoljstvo uručiti donaciju upravo školama koje obrazuju decu sa smetnjama u razvoju. „Veoma je važno da kao lokalia samouprava i kao istaknuti pojedinci iskažemo pažnju i humanost deci u ovim ustanovama i poželimo im dobar početak školske godine. I specijalne škole na teriotirji Gradske opštine Palilula prilagodile su se novom modelu nastave. Uslovi su i dalje teški, zbog trenutne epidemiološke situacije, istakao je direktor Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Carica Jelena” Miša Ljubenović.

  Predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković sa saradnicima obišao je i Specijalnu školu sa domom učenika „Bubanj“ i u razgovoru sa direktorom ove izuzetne ustanove Goranom Malovićem, upoznao sadržaje rada škole i predstojeće planove razvoja.(Dragan Vidojković, 9.09.2020)

  TV ZONAplus: DONACIJA SPECIJALNIM ŠKOLAMA OPŠTINE PALILULA