Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 28.11.2016

  DATO PRETHODNO MIŠLJENJE NA PLAN REGULACIJE NASELJA U ZETSKOJ ULICI

  DATO PRETHODNO MIŠLJENJE NA PLAN REGULACIJE NASELJA U ZETSKOJ ULICI

  Deseta sednica Veća Gradske opštine Palilula, kojom je predsedavao Aleksandar Ždrale, predsednik opštine, održana je u ponedeljak, 28.novembra. Nakon usvajanje zapisnika sa 9. sednice Veća, pristupilo se razmatranju predloženog dnevnog reda.

  Miodrag Stanković, zamenik načelnika Uprave za planiranje i izgradnju Grada Niša upoznao je članove Veća Gradske opštine Palilula i obrazložio Plan detaljne regulacije stambenog naselja u ulici Zetskoj bb. O značaju davanja prethodnog mišljenja na predlog Plana govorila je i Marija Brajdić, načelnica opštinske Uprave. „Relaizacijom ovog plana prostorna celina koja je predmet razrade postaće urbanizovan prostor koji je u sadašnjim uslovima zapušteni deo grada. Daje se mogućnost izgradnje novih stambenih jedinica kao i prostora za šetnju, igru dece, primarno obrazovanje i čuvanje dece, pružanje zanatskih usluga ali i snabdevanje osnovnim životnim namirnicama stanovnika ovog dela grada.“

  Nakon sadržajne rasprave članovi Veća doneli su Zaključak o davanju prethodnog mišljenja na predlog Plana detaljne regulacije stambenog naselja u ulici Zetskoj bb. Veće je odobrilo isplatu jednokratne novčane pomoći porodici Miladinović za lečenje-operaciju dvogodišnjeg Stefana koja bi trebala da se obavi u inostranstvu.