Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 06.10.2016

  DEČJA IGRA „ČISTA ENERGIJA“ – NA SUSRETIMA PRIJATELJSTVA U NIŠU

  DEČJA IGRA „ČISTA ENERGIJA“ - NA SUSRETIMA PRIJATELJSTVA U NIŠU

  Devetu godinu za redom deca Niša domaćini su deci, učesnicima Festivala „Radost Evrope“. Iz Beograda u Niš, ove godine, na „Susretima prijateljstva dece“, 6.oktobra došli su mališani – mladi; Rumunije, Bosne i Hercegovine, iz Beograda, sa Kosova i Metohije, Niša, da sa svojim domaćinom članovima Crkveno-igračkog ansambla „Branko“ promovišu stvaralaštvo i drugarstvo.

  U prisustvu i pod blagoslovom Njegovog Preosveštenstva, Episkopa raško-prizrenskog Gospodina Teodosija, administatora Eparhije niške, male izvođače i organizatore programa, brojne goste i publiku u Svetosavskom domu, pozdravio je Aleksandar Ždrale, predsednik Gradske opštine Palilula. «Zahvaljujući Crkveno-igračkom ansamblu „Branko“, delić najstarije i najveće međunarodne dečje manifestacije u Srbiji -„Radost Evrope“, po DEVETI put je i u našem gradu. Ovom manifestacijom, koju organizujemo u Dečjoj nedelji, pod motom „Tesla–Čista energija“, večeras obeležavamo jubilej sto šezdeset godina od rođenja Nikole Tesle, poznatog naučnika i pronalazača u oblasti fizike, elektrotehnike i radiotehnike. Želimo da i na ovaj način, kod najmlađih popularišemo delo čuvenog naučnika i ukažemo na izuzetan doprinos koji je dao svetu nauke.

  Uz pesmu i igru na ovogodišnjim „Susretima prijateljstva“ nastupi su: Ansambl „Baščaršija“ iz Sarajeva(BIH), Ansambl „Venac“, Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, Deca Rumunije, Dečji kulturni centar Niš-Festival „Majska pesma“, Crkveno-igrački ansambl „Branko“ Niš.

  Po rečima Miljka Petrovića, umetničkog rukovodioca ansambla „Branko“ mali izvođači iz Rumunije, Bosne i Hercegovine i Srbije, svojim nastupom i završnom pesmom „Deca su ukras sveta“, svih učesnika ovog mini festivala na sceni Svetosavskog doma u Nišu, učinili su da i ovaj susret ostane u sećanju. Tradicija se nastavlja. (Tekst-fotografije D.Vidojković, EKOpolis)