Gradska opstina Palilula

  • latinica

  • OBJAVLJENO 17.09.2019

    DELEGACIJA PARLAMENTARNE REPUBLIKE SLOVENIJE U POSETI NIŠU

    Delegacija Državnog zbora Slovenije boravila je u Nišu, gde se sastala sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem. Sastanku je prisustvovao i predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Slovenijom narodni poslanik Skupštine Republike Srbije Milija Miletić kao i predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale.

    U srdačnom i prijateljskom razgovoru razmenjena su mišljenja o unapređenju saradnje između Grada Niša i ove nekadašnje jugoslovenske republike. Kako je istakao gradonačelnik Bulatović, saradnja je na visokom nivou, ali smo svakako spremni da je dodatno poboljšamo. On se posebno osvrnuo na uspostavljanje vazdušnog saobraćaja na liniji Niš-Ljubljana koji će, prema trenutnom interesovanju građana, olakšati dalji razvoj saradnje.

    Sa slovenačke strane izraze zahvalnosti na dobrodošlici uputio je Predrag Baković, narodni poslanik i predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom ocenivši da je sveobuhvatna saradnja na odličnom nivou, sa posebnim osvrtom na unapređenje u oblasti kulture i privrede. Sastanku u Nišu prisustvovali su i članovi PGP sa Srbijom u Državnom zboru Slovenije Lidija Divjak Mirnik, Staša Kobi Šmid i dr Franc Trček. Slovenačka delegacija je posetu Srbiji započela u Beogradu a nakon sastanka sa gradonačelnikom Niša, sastanka u Nišavskom upravnom okrugu i Policijskoj upravi Niš posetili su i opštinu Svrljig.(D.Vidojković)