Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 06.07.2017

  ĐACIMA GENERACIJE SPECIJALNIH ŠKOLA NAGRADE OPŠTINE PALILULA

  ĐACIMA GENERACIJE SPECIJALNIH ŠKOLA NAGRADE OPŠTINE PALILULA

  Učenicima generacije Specijalne škole sa domom učenika „Bubanj“ i Škole za osnovno i srednje obrazovanje „14.Oktobar“, povodom završetka školske godine, predsednik Gradske opštine Palilula, Aleksandar Ždrale, uručio je prigodne poklone.

  Ovim povodom, za najbolje učenike, Veljka Stojanovića iz škole 14.oktobar i Bojanu Jovanović iz Specijalne škole sa domom učenika «Bubanj», priređen je prijem u Kabinetu predsednika opštine, kojem su prisustvovali roditelji učenika i direktori specijalnih škola,

  Saradnja sa specijalnim školama je izuzetno sadržajna i obuhvata našu podršku brojnim aktivnostima škola; u poboljšanju uslova rada, obrazovnom procesu, organizaciji naučnih skupova, seminara, učešću dece na takmičenjima i susretima, kaže Aleksandar Ždrale predsednik opštine Palilula. Briga o deci i mladima posebno o učenicima koji postižu najbolje rezultate u školi jedan je od najvažnijih zadataka rukovodstva naše opštine. Naša Kancelarija za mlade prati interesovanja i ostvarene rezultate mladih i osmišljava projekte. Tako se najbolji učenici i studenti iz obrazovnih ustanova sa teritorije opštine, po tradiciji, svake godine nađu na novogodišnjem kalendaru opštine. Na nama je da kao lokalne samouprave učinimo sve što možemo da pomognemo deci, ohrabrimo roditelje i doprinesemo podizanju svesti građana o uvažavanju različitosti.

  Na predlog opštine Palilula Škole za osnovno i srednje obrazovanje „14.oktobar“ dobila je od donatora poklon kombi vozilo za prevoz učenika i ostvarivanje vaspitno obrazovnog procesa i poboljšanje psihofizičkog stanja dece ometene u razvoju. Naša saradnja sa Specijalnom školom sa domom učenika „Bubanj“ je primer dobre prakse u organizovanju socio-humanitarnih aktivnosti u korist dece sa smetnjama u razvoju i dece sa teškim oboljenjima. (D.Vidojković, EKOpolis)