Gradska opstina Palilula

 • OBJAVLJENO 25.05.2022

  DOBRODOŠLI NA JUBILARNO – 30.PALILULSKO VEČE!

  DOBRODOŠLI NA JUBILARNO – 30.PALILULSKO VEČE!

  Tradicionalna manifestacija u kulturi „PALILULSKO VEČE 2022“, koju organizuje Gradska opština Palilula-Niš u okviru gradske slave Dani „Svetog cara Konstantina i carice Jelena“ održaće se u PETAK, 03.juna na platou pored PALILULSKE RAMPE i u „Episkopskoj“ ulici i „Vojvode Gojka“. Sadržaj muzičko-scenskog programa i prateće aktivnosti, usvojen je na Organizacionom odboru manifestacije, istakao je predsednik opštine Bratislav Vučković. Niška Palilula je prepoznatljiva kao deo grada, gde se neguje duh stare čaršije, gospodskog ali i boemskog Niša. Ovim povodom, na Paliluskoj rampi, u „Episkopkoj ulici“ i u ulici „Vojvode Gojka“, osim učesnika kulturno-umetničkog programa, okupiće se više hiljada Nišlija-Palilulaca i brojni gosti iz Norveške, Bugarske i Makedonije.

  Kroz ovogodišnje Palilulske aktivnosti i muzičko-scenski program vodiće nas novinari Jovica Milanović i Dragan Stojanović Žika i prvaci Niškog narodnog pozorišta, glumci Ivana i Miroljub Nedović. istakao je Bratislav Vučković.

  Program počinje od 18:00 časova nastupom: KUD KOVILJE-Folklor, KUD ABRAŠEVIĆ-folklor, MOZAIK- Ansambl narodnih igara i pesama, UČITELJSKA LIRA – Mešoviti hor, GRACIJA – Etno grupa. Na pozornici će biti dodeljene zahvalnice-nagrade i dresovi FK RADNIČKI – 40 godina od najvećeg uspeha Niškog fudbala. Oko 20:20 premijerno će biti prikazan trejler filma o stradanju Srba u Norveškoj “Logor smrti KARAŠJOK“ i predstavljeni autori filma – Norveška delegacija: JARN OLSEN – Poznati pisac i narator na filmu, KJETIL PALMOQUIST- Reditelj, Branko Dimović Dimeski – Producent, KNUT FLOVIK TORESEN- Istoričar i pisac, TERJE HOLM- Direktor fotografije.

  SVEČANO OTVARANJE „Palilulske večeri“ zakazano je za 20:30 časova. Očekuje se pozdravno obraćanje – Episkopa niškog G. Arsenija, gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i predsednika opštine Palilula Bratislava Vučkovića.

  Centralni program, od 21-24 časa rezervisan je za nastup grupe tradicionalne muzike „LEGENDE“ i CRNE MAMBE – prateći bend Šabana Bajramnovića (bluz, džez,rok, pop i romska muzika)

  Predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković istakao je da su organizovane i broje prateće manifestacije poput – Takmičenja u klikerima i turnir u šahu „PALILULA OPEN“; Sajma VINA I RAKIJE (na uglu ul.Episkopske i ul.Kursuline); TURISTIČKI POSLENICI (Priprema specijaliteta-ul-Vojvode Gojka); IZLOŽBA STARIH ZANATA I RUKOTVORINA (kod triangla);

  U SUBOTU 04.JUNA 2022.godine, održaće se OSMA MORAVSKA REGATA u čast učitelja VIDENA JOVANOVIĆA (Mramor-Lalinac) i Međunarodni fudbalski turnir veterana-BALKANSKA LIGA (pokrovitelj GO PALILULA) u Popovcu.(D.V)

  „30. JUBILARNO PALILULSKO VEČE!“