Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 20.03.2021

  DONJE VLASE I GORNJE MEĐUROVO U AKCIJI IMUNIZACIJE STANOVNIŠTVA

  DONJE VLASE I GORNJE MEĐUROVO U AKCIJI IMUNIZACIJE STANOVNIŠTVA

  Da vakcinacija protiv korona virusa u selima Gradske opštine Palilula funkcioniše odlično, uverio sam se (Vladica Maričić, poslanik) danas u Donjem Vlasu i Gornjem Međurovu, zajedno sa prof. dr Miškom Živićem, članom Veća GO Palilula, zaduženim za zdravstvo. To je bila prilika i da sa stanovnicima tih sela razgovaramo o problemima u njihovim zajednicama.

  Dom zdravlja Niš, dobrom organizacijom posla, uspeo je da vakciniše procentualno najveći broj u Srbiji svojih stanovnika, a uz podršku gradskih opština punktovi za vakcinaciju otvoreni su i u seoskim ambulantama i mesnim kancelarijama.

  Dilemu nekih građana, kako će vakcinu primiti nepokretni i slabo pokretni meštani koji ne mogu doći ni do ambulante, na licu mesta rešio je direktor Doma zdravlja Niš prof. dr Milorad Jerkan, lično prisutan u svim selima gde se vakcinacija obavlja, rekavši da će ekipe doći na kućni prag svakoga ko im se na bilo koji način prijavi.

  Zahvaljujući požrtvovanom zalaganju predsednika Aleksandra Vučića, koji je nabavio vakcine čak četiri proizvođača iz svih delova sveta, Srbija je lider u Evropi i svetu po broju imunizovanih građana. Zbog toga još jednom apelujem na sugrađane da se vakcinišu. Vakcine znače život i zdravlje za naše građane, a masovna imunizacija vratiće nadu našim starima, vratiće mladima mladost, a našoj ekonomiji daće dodatni impuls da se još brže razvija! Živela Srbija!