Gradska opstina Palilula

  • latinica

  • OBJAVLJENO 15.05.2020

    DRUGI TRETMAN SUZBIJANJA KRPELJA OD PONEDELJKA 18.MAJA

    Tretmanom obuhvaćene travnate oaze, parkovske površine, izletišta Devetnaestog maja suzbijanje krpelja će biti obavljeno na teritoriji Gradske opštine Palilula. Ekipe operativaca biće na terenu počev od 8 sati. U vreme tretmana zelenih površina ne boraviti na pomenutim lokacijama i ne izvoditi kućne ljubimce. Potrebno je da pčelari preduzmu mere zaštite pčelinjih društava.

    U ponedeljak 18.i utorak 19.maja biće obavljen drugi tretman krpelja na teritoriji grada Niša. Shodno Programu dezinsekcije na teritoriji Grada Niša u 2020. godini suzbijanje krpelja vršiće se uređajima sa zemlje po utvrđenom rasloredu u gradskim opštinama. Devetnaestog maja suzbijanje krpelja će biti obavljeno na teritoriji Gradske opštine Palilula u Spomen parku Bubanj, u parku kod Železničke stanice i parku preko puta, travne površine gradskog groblja, Minovog naselja, dvorište Svetinikolske crkve, potez oko Starog groblja, park Šumice, travnate površine duž Čairske ulice i Park kod okretnice Mokranjčeve i Zetske.

    U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje istog. Za sve dodatne informacije u vezi ovog tretmana građani mogu da se obrate Preduzeću „Sanit MiM“ na telefone 018/258-019 i 018/243- 876.